Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Μπαλατσινού – Κικίλιας μετακόμισαν στην οδό Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ στην ακριβότερη περιοχή της Αθήνας!



Νέα στέγη αποφάσισαν να αποκτήσουν για να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους  ο Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού αφού η συγκατοίκηση σε κοινό σπίτι επιβεβαιώνει τον μεγάλο τους έρωτα που ξεκίνησε λίγους μήνες πριν, το καλοκαίρι του 2017.

 

Οι διαρκείς μετακινήσεις του ζευγαριού από το σπίτι του ενός στο σπίτι του άλλου ήταν ένα εμπόδιο και σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Secret» η νέα τους κοινή οικία έχει άρωμα… παλιάς Αθήνας.

Το ζευγάρι μετακόμισε μαζί σε ένα διαμέρισμα της οδού Στησιχόρου, μία παραδοσιακή και αριστοκρατική γειτονιά της Αθήνας, απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο και κοντά στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά πολλούς, και όχι άδικα, θεωρείται η πιο ασφαλής περιοχή της Αθήνας και σίγουρα η ακριβότερη.

Αυτό που λίγοι μπορεί κανείς να θυμηθεί ακούγοντας το όνομα της οδού Στησιχόρου είναι η ιστορία που έχει πίσω της ως η οδός «Βουγιουκλάκη – Παπαμιχαήλ», του πρώτου και ίσως του μοναδικού ζευγαριού τέτοιου στάτους διασημότητας στον κινηματογράφο και το θέατρο, με το το ενδιαφέρον του κοινού για τη προσωπική του ζωή να παραμένει μέχρι σήμερα αμείωτο.

Ο δρόμος πήρε αυτό το προσωνύμιο από το σπίτι που είχε αγοράσει η Αλίκη, στις αρχές ακόμα της δεκαετίας του ’60, στον αριθμό 3 της οδού Στησιχόρου.

Η «εθνική σταρ» είχε αγοράσει αυτήν την πανάκριβη και πολυτελή κατοικία επιβεβαιώνοντας αυτό που ήξεραν όλοι – ότι ως η μεγαλύτερη σταρ της Φίνος Φιλμ και του ελληνικού κινηματογράφου είχε το υψηλότερο κασέ που της επέτρεπε τέτοιες αγορές.

Η αριστοκρατικότητα του δρόμου, πολύ κοντά στα Ανάκτορα, έφερε βέβαια και κάποιες αναπόδεικτες φήμες εκείνη την εποχή που ανέφεραν πως το πολυτελές οίκημα δεν είχε αγοραστεί από την Αλίκη αλλά αποτελούσε ένα άκρως «ιδιαίτερο» δώρο. Ένα δώρο από την Φρειδερίκη με αντάλλαγμα να εξαφανιστεί η Αλίκη τη ζωή του Κωνσταντίνου.

Οι φήμες δεν αποδείχτηκαν ποτέ και λίγα χρόνια μετά την αγορά του σπιτιού, το 1965, η Αλίκη και ο τότε σύζυγός της Δημήτρης Παπαμιχαήλ μετακόμισαν στο σπίτι, παρά τις αντιρρήσεις του. Η πολυτέλεια και το μέγεθος του σπιτιού αλλά και η αριστοκρατική περιοχή που αυτό ήταν χτισμένο αποτελούσαν ένα ψυχολογικό εμπόδιο για έναν Πειραιώτη, που όπως και η Αλίκη, ήταν μεγαλωμένος σε λαϊκές γειτονιές.

Πόσω μάλλον όταν ένα τέτοιο σπίτι θα είχε αγοραστεί από τα λεφτά της συζύγου του!

Παρά τις αντιστάσεις του, το σπίτι τελικά στέγασε τον έρωτά τους και αποτέλεσε το πατρικό σπίτι του γιου τους, Γιάννη. Έμελλε, όμως, να γίνει και σύμβολο των ομηρικών καβγάδων τους. Καβγάδες που θρυλείται ότι πέρασαν σαν σενάριο και στη μεγάλη οθόνη, καταγράφηκαν σε βιογραφίες των δύο σταρ αλλά και έδωσαν στο σπίτι το προσωνύμιο «το σπίτι των πληγών».

Το σπίτι παρέμεινε στην ιδιοκτησία της Αλίκης ακόμα και μετά το διαζύγιο του ζευγαριού το 1974 αλλά άλλαξε εσωτερική διακόσμιση και ενοίκους. Η τεράστια πολυτέλεια της δεκαετίας του ’60 έδωσε τη θέση της σε πιο μίνιμαλ διάκοσμο, ιδανικό για να μεγαλώσει ένα παιδί, μαζί με την κουβερνάντα του η οποία μετακόμισε και αυτή στην οδό Στησιχόρου 3.

Οι επόμενοι σύντροφοι της Αλίκης (Γιώργος Ηλιάδης, Βλάσσης Μπονάτσος, Κώστας Σπυρόπουλος)  έζησαν μαζί της στο ίδιο σπίτι, σε διαφορετικές πάντα κρεβατοκάμαρες για λόγους ανεξαρτησίας, όπως τόνιζε η ίδια και ο γιος της θα παρέμενε σε αυτό μέχρι τη δεκαετία του ’90 όπου μετακόμισε σε άλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας.

Την ίδια περίοδο το σπίτι ανακαινίστηκε με δραματική κατάληξη, αφού η πυρκαγιά που προκλήθηκε πριν την ολοκλήρωση της ανακαίνισης, λόγω προβλημάτων στο νέο τζάκι, ήταν αποτέλεσμα κακών επιλογών της διακοσμήτριας.

Οι ζημιές αποκαταστάθηκαν και το σπίτι ήταν έτοιμο, δυστυχώς, όμως, η ηθοποιός δεν πρόλαβε να το χαρεί στη νέα του μορφή, καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε την άνοιξη του 1996, λίγους μήνες πριν τον θάνατό της τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς.

Σε έναν τέτοιο δρόμο με ιστορία για τα λαμπερά ζευγάρια της κοσμικής Αθήνας αποφάσισε να μετακομίσει το ζεύγος Μπαλατσινού – Κικίλια ξεκινώντας το πρώτο κεφάλαιο της δικής τους ιστορίας συμβίωσης…