Για το πώς η Νέα Δημοκρατία θα διαχειριστεί την επικοινωνιακή επίθεση του Μαξίμου έχουν πέσει πολλές εισηγήσεις στο τραπέζι του πρωϊνού καφές της Συγγρού.
Κάποιες από αυτές, οι περισσότερες., προτείνουν να ανεβάσει και η Ν.Δ. τους τόνους και να μην περιοριστεί σε μία αστικού τύπου αντιπολίτευση.
Αλλές, που απορρίπτονται, προτείνουν την επιστροφή του κόμματος στη γραμμή Σαμαρά, την υψηλών τόνων κριτική και την πολιτική αμφισβήτηση – μη αναγνώριση ως έντιμου συνομιλητή – του Πρωθυπουργού.
Η τρίτη, πάλι, προκρίνει ο κ. Μητσοτάκης να απαντά στην πόλωση του Πρωθυπουργού με... ενότητα.
Προφανώς, και οι τρεις εκδοχές έχουν τα υπέρ και τα κατά τους. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγκαταλείψει άρδην τη γραμμή της αξιόπιστης, μη λαϊκιστικής αντιπολίτευσης. Ούτε βέβαια μπορεί να αρνηθεί να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό, ότι κι αν μηχανεύεται ο τελευταίος. Ένας τέτοιος Μητσοτάκης, απλώς, δεν θα ήταν ο... Μητσοτάκης.
Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι ο ίδιος δεν θα ανεβάσει τους τόνους. Αλλά με τους δικούς του όρους.
Ούτε βέβαια ότι δεν θα αντιπαραθέσει στην πόλωση Τσίπρα, τη δική του πρόταση ενότητας:
Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που «έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία» και τόνισε:
Η Νέα Δημοκρατία αλλάζει. Και ξεκινάμε, βάζοντας σε τάξη τα του οίκου μας.
«Απέναντι στο παροξυσμό διχασμού του κ. Τσίπρα, η δική μας αντίληψη είναι πολύ διαφορετική και θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος: Εμείς θέλουμε μαζί μας όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από ιδεολογικές αφετηρίες και επιμέρους διαφορές.
Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, λέγοντας τη αλήθεια και δείχνοντας το δρόμο για να ξεφύγουμε από την κρίση. Θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές ενώνοντας και όχι διχάζοντας», δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής από τη Λαμία, μία περιοχή που, όπως ανέφερε, πλήρωσε με αίμα το διχασμό του εμφυλίου.
Στο επιτελείο του Κυριάκου, όπου ενεργή συμμετοχή έχει και ο Τάκης Θεοδωρικάκος, θεωρούν Ν.Δ. να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτοχρόνως, όμως, επειδή αναγνωρίζουν το απρόβλεπτο ως δομικό στοιχείο της πολιτικής πρακτικής του κ. Τσίπρα, παραμένουν έτοιμοι και για αλλαγές, εφόσον ο Πρωθυπουργός επιδιώξει για άλλη μία φορά να αιφνιδιάσει.