Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Μιράζ: Αναβάλλεται η επιχείρηση ανέλκυσης



Με καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί η ανέλκυση του Mirage 2000-5 αφού οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο είναι άσχημες.

Συγκεκριμένα στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 7-8 μποφόρ.

Στο συγκεκριμένο σημείο έχει εντοπιστεί ένα ηχητικό σήμα του καταγραφέα πρόσκρουσης του μοιραίου Mirage 2000-5 το οποίο συνετρίβη στις 12 Απριλίου.

Το ωκεανογραφικό σκάφος του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), που έχει ήδη καταπλεύσει στο λιμάνι της Σκύρου, αναμένει τη βελτίωση των συνθηκών για να ξεκινήσει την επιχείρηση ανέλκυσης των συντριμμιών.

Στον εντοπισμό του «μαύρου κουτιού» θα επικεντρωθούν οι έρευνες
Στον εντοπισμό του καταγραφέα πτήσης που περιέχει και τα στοιχεία πτήσης του Μιράζ 2000-5 επικεντρώνονται οι έρευνες για την εξακρίβωση των συνθηκών και αιτίων της συντριβής του αεροσκάφους, εννέα ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Στην περιοχή βρίσκονται τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συλλέγουν στοιχεία, όπως επίσης και τα εξειδικευμένα σε θέματα καταδύσεων σε μεγάλα βάθη, στελέχη της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρυχίων Θαλασσίων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που υποστηρίζουν το έργο της.