Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024 -

Μεσσηνία: Λήστεψε τα παγκάρια από έξι ναούς - Καλλιεργούσε και χασίς



Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του και να συλλάβουν τον 39 χρονο δράστη που καθημερινά έβαζε στο μάτι και από μια διαφορετική εκκλησία για να ληστέψει. 

Μετά τα χρήματα που άρπαξε από μια εκκλησία που διέρρηξε σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας, ο 39χρονος αποπειράθηκε να διαρρήξει και δεύτερη του Δήμου σε ένα χωριό Οιχαλίας. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και έφυγε άπρακτος, αλλά ήδη τον είχαν δει αυτόπτες μάρτυρες που έδωσαν την περιγραφή τους στους αστυνομικούς.

Τα ίχνη του ιερόσυλου εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα, όπου τον συνέλαβαν άνδρες της Ασφαλείας και βρήκαν πάνω του 87 ευρώ από το παγκάρι που είχε αδειάσει. Στην προανάκριση, εξακριβώθηκε ότι μέσα σε τέσσερις ημέρες είχε διαρρήξει άλλη μια εκκλησία από την οποία έκλεψε χρήματα και είχε αποτύχει να παραβιάσει άλλες τρεις σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Τριφυλλίας.

Κατά την διερεύνηση της δράσης του 39χρονου, οι άνδρες της Ασφαλείας έκαναν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,10 εκατοστών που καλλιεργούσε. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και αντιμετωπίζει κατηγορίες για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.