Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής



Μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας βρίσκεται σε εξέλιξη και ήδη έχουν συλληφθεί οχτώ άτομα τα οποία και έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ μετά από εφόδους σε σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Σε τρία «χτυπήματα» έχει εστιάσει η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που μέχρι στιγμής έχει αποδώσει οχτώ προσαγωγές, με έρευνες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε κατάστημα κράτησης. Η επιχείρηση πραγματοποιείται για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στη συγκρότηση και ένταξη σε οργάνωση.

Συγκεκριμένα, σχετίζεται με τη δράση ομάδας που έχει αναλάβει ευθύνη για βομβιστικές επιθέσεις αλλά και για απειλές εναντίον δικαστικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ, άλλα δύο άτομα τα οποία κρατούνται σε φυλακές της επαρχίας εξετάζονται για την ίδια υπόθεση.

Επίσης, στο πλαίσιο της επιχείρησης έχουν γίνει έρευνες σε 10 σπίτια, από όπου έχει κατασχεθεί υλικό το οποίο θα ερευνηθεί.

Η υπόθεση αφορά στην ομάδα «Σύμπραξη Εκδίκησης», η οποία έχει αναλάβει την ευθύνη για τρεις ενέργειες με ανακοινώσεις της σε γνωστό ισότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η πιο πρόσφατη έχει να κάνει με την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, με την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει, με κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, την ευθύνη για επίθεση με χειροβομβίδα σε ΙΧ αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου τον Ιουλίου του 2023 στο Χαϊδάρι.

Τέλος, ένα ακόμη «χτύπημα» στο οποίο εμπλέκεται η συγκεκριμένη οργάνωση είναι η επίθεση στο σπίτι – γραφεία εταιρείας επιχειρηματία με τα αρχικά Δ.Μ. στην οδό Ηούς στην Κηφισιά.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.