Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή στο κέντρο της Αθήνας



Μαθητική πορεία για την κλιματική αλλαγή πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος δήλωσε: «Βρίσκομαι εδώ για να συμπαρασταθώ σε αυτή την εκδήλωση που διοργανώνουν οι μαθητές. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που γίνεται και που βγαίνουν και στην Ελλάδα τα παιδιά στο δρόμο. Είναι ένα φλέγον ζήτημα αυτό που συμβαίνει με την πλανητική υπερθέρμανση».

Με κεντρικό σύνθημα «Είμαστε εμείς η γενιά της αλλαγής», οι μαθητές κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για τη διάσωση του περιβάλλοντος και του πλανήτη ξεκίνησαν από την πλατεία του Μοναστηρακίου και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή των Ελληνών, όπου θα παραδοθεί κείμενο αιτημάτων στους εκπροσώπους της ελληνικής Πολιτείας.

Σε συνεννόηση με τη διεθνή μαθητική/φοιτητική ομάδα Fridays For Future (FFF), η ελληνική ομάδα FFF Athens είναι υπεύθυνη για την οργάνωση της εκδήλωσης.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της, «στις 30 Νοεμβρίου 2015, την παραμονή της έναρξης της Διεθνούς Διάσκεψης του Παρισιού για το Κλίμα (COP21), μαθητές, φοιτητές, πολίτες όλου του κόσμου και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών διοργάνωσαν το 1ο Climate Strike, με τρία κύρια αιτήματα:Τη μετάβαση σε 100% "καθαρές" και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τον άμεσο τερματισμό των εξορύξεων ορυκτών καυσίμων. Την υποστήριξη των θυμάτων της κλιματικής αλλαγής, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις πιο ευάλωτες κοινωνικά & οικονομικά ομάδες παγκοσμίως. Οι μαθητές επέλεξαν την 24η Μαΐου, για να διαδηλώσουν «ώστε να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

poreia04poreia05poreia06