Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

κλιματική αλλαγή



Πιθανή ανθρώπινη παρέμβαση προκάλεσε τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Ντουμπάι

Όλος ο πλανήτης σάστισε από τις πρωτοφανείς εικόνες Αποκάλυψης στο Ντουμπάι που κυριολεκτικά ναυάγησε από την ξεφνική Θεομηνία που έφερε καταρρακτώδεις βροχές, χαλάζι θυελλώδεις ανέμους και κάθε λογής ακραίο φαινόμενο.



Απίστευτες εικόνες από το Ντουμπάι εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων

Εικόνες  Αποκάλυψης έζησαν οι κάτοκοι στο Ντουμπάι, από την απότομη αλλαγή του καιρού με ισχυρές καταιγίδες και άκραία φαινόμενα.  Στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι ταξιδιώτες συνωστίζονται για να εγκαταλείψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται τον προορισμό των διακοπών τους. Η πολυτελής πόλη είναι βυθισμένη κάτω από το νερό.



Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών

Η δραματική αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών ανησυχεί τους επιστήμονες, οι οποίοι ζητούν να ενισχυθεί η έρευνα για τις αλλαγές που προκαλούνται, εκφράζοντας φόβους για καταστροφικές επιπτώσεις στο κλίμα στο σύνολό του.



Αφρικανική σκόνη: Ανησυχία για μετάδοση παθογόνων μικροοργανισμών

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ και πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, θεωρεί τη συχνότητα και την ένταση εμφάνισης της αφρικανικής σκόνης στην Ευρώπη ως σαφή ένδειξη της κλιματικής αλλαγής.



Αυτές είναι οι επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία – Τι συμβαίνει με την αφρικανική σκόνη

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και καθηγητής Καρδιολογίας Γιώργος Κορχιδάκης, εξήγησε τις επιπτώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην υγεία. 

 Ο καθαρός αέρας είναι θεμελιώδους σημασίας για την υγεία μας.
 

Τι προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στον οργανισμό



Η πριμοδότηση πράσινων επενδύσεων βασικός άξονας της αναμόρφωσης του Αναπτυξιακού νόμου

Την εισαγωγή νέων κριτηρίων για την εισαγωγή στον Αναπτυξιακό νόμο σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης με έμφαση στη μοριοδότηση πράσινων επενδύσεων.

Όπως σχολιάζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, «παραμένει στόχος να καταστεί ο Αναπτυξιακός νόμος χρήσιμο εργαλείο για την επαναβιομηχάνιση της ελληνικής οικονομίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση».