Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ληστεία στο ΑΧΕΠΑ:Ο Κώστας Σακκάς και ο Γιάννης Δημητράκης οι συλληφθέντες



Τους παρακολουθούσε η Αντιτρομοκρατική και τους έπιασαν αμέσως μετά τη ληστεία. Είχαν "βουτήξει" τα λεφτά για τον ανεφοδιασμό του ΑΤΜ. Μπήκαν στο νοσοκομείο "παίζοντας" τον γιατρό και τον ασθενή. Σε εξέλιξη έρευνες στα σπίτια τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Από την αρχή η ληστεία στο ΑΧΕΠΑ είχε «άρωμα» τρομοκρατίας. Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν αμέσως μετά το «χτύπημά» τους στο νοσοκομείο, ήταν εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση. Και οι δύο είχαν απασχολήσει τους αστυνομικούς για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο ένας ως ένα από τα βαριά ονόματα του αντιεξουσιαστικού χώρου που θεωρήθηκε και στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ ο δεύτερος ως ένας από τους «ληστές με τα μαύρα».

Η Αστυνομία φαίνεται πως είχε πληροφορίες ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν τη ληστεία. Μάλιστα, σήμερα, εκτός από τους άνδρες της αντιτρομοκρατικής, ήταν στο σημείο και άνδρες της ΕΚΑΜ, για να επέμβουν και να πιάσουν τους δράστες.

Το «χτύπημα» στο ΑΧΕΠΑ
Με την απειλή όπλων, οι δράστες άρπαξαν σήμερα τα χρήματα από το ΑΤΜ και κινούμενοι μέσα στο νοσοκομείο, έφτασαν στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου και επιχείρησαν να μπουν σε αυτοκίνητο, για να ξεφύγουν όμως δεν τα κατάφεραν και συνελήφθησαν.

Σύμφωνα με το thestival, οι δράστες πιθανότατα να γνώριζαν για τη μεταφορά του μεγάλου χρηματικού ποσού προς το μηχάνημα αυτόματης ανάληψης του νοσοκομείου, καθώς σήμερα γίνεται η παραλαβή της μισθοδοσίας από το προσωπικό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ένας από τους δράστες παρίστανε τον γιατρό και φορούσε ιατρική ποδιά ενώ ο δεύτερος παρίστανε τον ασθενή.

Συγκεκριμένα, ο ένας από τους δύο είχε απασχολήσει για την γιάφκα στη Νέα Σμύρνη το 2010. Τότε είχε συλληφθεί με άλλους να έχουν όπλα στην κατοχή τους. Μάλιστα, είχε κάνει πολυήμερη απεργία πείνας για να αποφυλακιστεί, καθώς όπως υποστήριζε ήταν προφυλακισμένος για περισσότερους από 30 μήνες ξεπερνώντας το ανώτατο όριο που ορίζει ο νόμος. Ο δεύτερος που συνελήφθη ήταν στη συμμορία των ληστών με τα μαύρα. Τον έπιασαν μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πανεπιστημίου. Είχε προηγηθεί ληστεία τράπεζας στη Σόλωνος.