Περίπου στις 11:30, περιπολικό της αστυνομίας έφτασε στην περιοχή και όπως ήταν φυσικό, οι συγκεντρωμένοι περικύκλωσαν τους αστυνομικούς, περιμένοντας να δουν τις προθέσεις τους. Η αστυνομία καθησύχασε τον κόσμο και διαβεβαίωσε ότι η παρουσία τους εκεί δεν έγινε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας και αποσκοπεί μόνο στην διατήρηση της ασφάλειας διέλευσης των οχημάτων και των τεχνικών συνεργείων της Αντιπεριφέρειας Χανίων, που θα μεταβούν στο σημείο όπου θα ξεκινήσουν εργασίες τοποθέτησης Μπέλευ, όπως έχει προγραμματιστεί.
Στη θέα της Aστυνομίας, ωστόσο υπήρξε οργισμένη αντίδραση κάποιων κατοίκων που στρέφονταν κατά του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, φωνάζοντας ότι είναι «ανεπιθύμητος» στην περιοχή, τόσο για την καθυστέρηση αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης της περιοχής με τις γύρω περιοχές και τα Χανιά, όσο και για τις τελευταίες του δηλώσεις για το αυθαίρετο άνοιγμα του δρόμου και την αναγκαιότητα επέμβασης εισαγγελέα.
Απευθυνόμενοι στους αστυνομικούς, με έντονο ύφος τόνισαν πως εαν επέμβει Εισαγγελέας για τον δρόμο που έφτιαξαν τότε πρέπει να επέμβει και για τις παρεμβάσεις που έγιναν πριν πέσει η ιστορική γέφυρα αφήνοντας ερωτηματικά για το εαν υπήρχαν μελέτες και άδειες για αυτές.
«Άφησαν το ποταμό 20 χρόνια ακαθάριστο, με ένα βουνό, το τρίτο μάτι της καμάρας τελειως κλειστό. Ήρθαν μπροστά από το σπίτι μου, σκάβαν και βάθυναν τον ποταμό και έφτασε ο Κερίτης στα θεμέλια δύο σπιτιών. Καταλαβαίνετε τι μας έχουν κάνει; Και μετά μας είπαν κάφρους και αλήτες. Αυτοί οι υπεύθυνοι της Περιφέρειας που δεν ασχολήθηκαν να καθαρίσουν τον ποταμό, πνίξαν τον κόσμο και κατέστρεψαν των ανθρώπων τις περιουσίες», είπε ηλικιωμένη στον εκπρόσωπο της Αστυνομίας που έγινε δέκτης της αγανάκτησης των κατοίκων.
Ο ιερέας της ενορίας του Αλικιανού, τόνισε σε δηλώσεις του ότι αυτοσχέδιος δρόμος, έγινε για να εξυπηρετείται ο κόσμος, που ταλαιπωρείται εδώ και ένα μήνα, με τους οδηγούς να είναι αναγκασμένοι να κάνουν μία επιπλέον διαδρομή 10 χιλιομέτρων, για να φθάσουν στον προορισμό τους.