Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κράνη στα σχολεία στο Ρέθυμνο για την ευαισθητοποίηση των μαθητών



Σε μια σημαντική πρωτοβουλία σχετικά με την κυκλοφοριακή αγωγή προχώρησε ένα σωματείο στο Ρέθυμνο, καθώς τα μέλη της πρότειναν να εγκατασταθούν ράφια μέσα σε σχολικές αίθουσες και να τοποθετηθούν πάνω σε αυτά, κράνη.

 

Η καλλιέργεια μιας ορθής κυκλοφοριακής αγωγής στις μικρές ηλικίες είναι απαραίτητη, ώστε οι αυριανοί ενήλικες οδηγοί να έχουν επίγνωση του κινδύνου οδήγησης δικύκλων χωρίς κράνος, όπως επισημάνθηκε σήμερα στη συνάντηση του δημάρχου Ρεθύμνου, Γιώργη Μαρινάκη, με το προεδρείο του σωματείου Ενεργών Πολιτών «ΣΥΝΠΟΛΙΣ».

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΝΠΟΛΙΣ κατέθεσαν στο Δήμο μια ενδιαφέρουσα πρόταση, η οποία αφορά την ευαισθητοποίηση μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη χρήση κράνους κατά τις μετακινήσεις τους. Η πρόταση αφορά σε εγκατάσταση ραφιών μέσα σε σχολικές τάξεις και την τοποθέτηση πάνω σε αυτά κρανών οδήγησης.

Η πρόταση έγινε αποδεχτή και, όπως συμφωνήθηκε, η Σχολική Επιτροπή Παιδείας θα χρηματοδοτήσει την εγκατάσταση σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των ειδικών ραφιών. «Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν να χρησιμοποιούν το κράνος στο δίκυκλο και να διεκδικήσουν από τους γονείς τους, όσα παιδιά μεταφέρονται στο σχολείο με δίτροχα οχήματα ή το ποδήλατο τους, να το χρησιμοποιούν τόσο τα ίδια τα παιδιά όσο και οι γονείς τους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, το «ΣΥΝΠΟΛΙΣ», σε συνεργασία με την Τροχαία Ρεθύμνου, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης και τη στήριξη του Τμήματος Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης, θα οργανώσουν και θα υλοποιήσουν ενημερωτικές δράσεις σε δημοτικά σχολεία του Ρεθύμνου για τη σημασία της χρήσης του κράνους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής.