Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 -

Κουμουτσάκος: Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Σεπτέμβριο



«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βάση για σύγκλιση-συνεννόηση, μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, μιλώντας για τον εκλογικό νόμο και  το ενδεχόμενο διπλών εκλογών το Σεπτέμβριο.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια βάση για σύγκλιση συνεννόηση, μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών δυνάμεων της χώρας, της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαμε εφαρμόσει το σύστημα της απλής αναλογικής, έτσι όπως το καταθέτει η κυβέρνηση, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα έπρεπε να έχουμε είτε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, αδύνατον να γίνει με τις παρούσες πολιτικές προτεραιότητες της κάθε μίας από αυτές τις πολιτικές δυνάμεις, ή θα έπρεπε να έχουμε μια κυβέρνηση τεσσάρων κομμάτων, που θα έπρεπε λοιπόν αποφάσεις, ακόμη και διορισμού ενός γενικού γραμματέα, να αποτελούν αντικείμενο μακρόχρονων διεργασιών και διαβουλεύσεων, πολλές φορές κάτω από το τραπέζι και στη σκιά της δημοκρατικής λειτουργίας για να γίνει διορισμός ενός ανθρώπου. Αυτό είναι συνταγή ακυβερνησίας», δήλωσε στον «ΒΗΜΑ FM».

Όσο για το ενδεχόμενο διπλών εκλογών το Σεπτέμβριο, ο κ. Κουμουτσάκος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να αποκλείσω κανένα τέτοιο χειρισμό, που οπωσδήποτε, αντιβαίνει στα συμφέροντα της χώρας. Δεν μπορώ να αποκλείσω τέτοιους χειρισμούς, μικροκομματικούς».