Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024 -

Κόντρα στη Βουλή για την πρόταση απαλλαγής του Ηλία Μίχου για τη μαστροπεία της 12χρονης στον Κολωνό



«Πρόκειται για μια δίκη η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών. Το δικαστήριο έκρινε ότι υπάρχει κίνδυνος να υποστεί μεγάλο πρόβλημα το θύμα. Επομένως το τι διαδραματίζεται σε εκείνον τον χώρο, εγώ προσωπικά δεν το γνωρίζω. Η δίκη αυτή διεξάγεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού, την πλειοψηφία του οποίου έχουν οι ένορκοι. Κατά συνέπεια το δικαστήριο συγκροτείται από επτά ισότιμους δικαστές και αυτό το δικαστήριο θα αποφασίσει με βάση τα στοιχεία τα οποία έχει ενώπιόν του. Δεν ξέρουμε τι θα αποφασίσει, αλλά νομίζω ότι ειδικά στο δικαστήριο που συγκροτείται με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή από τακτικούς δικαστές και από πολίτες, οι οποίοι κληρώνονται ως ένορκοι, χρειάζεται περισσότερο σεβασμό» ξεκαθάρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης στην Ολομέλεια.

Ο κ. Φλωρίδης, τόνισε επίσης ότι η Βουλή είναι ο χώρος όπου η νομοθετική εξουσία, ανεξάρτητη, ασκεί το δικό της έργο και σε έναν άλλο χώρο η δικαστική εξουσία ασκεί τον δικό της ρόλο, το δικό της καθήκον, όταν ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, στην παρέμβασή του, αναφέρθηκε στην εισαγγελική πρόταση κατά την δίκη της υπόθεσης του Κολωνού.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Βελόπουλος, ότι «το τελευταίο αποκούμπι του κάθε Έλληνα είναι η Δικαιοσύνη. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο τυφλή είναι και κουφή. Δεν ακούει την κραυγή του κάθε Έλληνα. Και τώρα έρχεται μια απόφαση σε πλήρη αναντιστοιχία. Αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία παρά οργανωμένη ληστεία. Δεν μπορεί να ληστεύετε τη Δικαιοσύνη. Κάποιοι επιχειρούν συγκάλυψη. Δεν υπάρχει πολύ ή ολίγον παιδοβιαστής. Πραγματικά ισόβια. Να μην ξαναδούν τον ήλιο και χημικός ευνουχισμός» και ρώτησε τον κ. Φλωρίδη αν είναι ικανοποιημένος από την εισήγηση της εισαγγελέως χθες.

«Σε καμία περίπτωση ο υπουργός Δικαιοσύνης, οποιασδήποτε σοβαρής χώρας, δεν έχει δικαίωμα να σχολιάζει τι λένε και τι αποφασίζουν οι δικαστές, πολύ δε περισσότερο όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης αγνοεί απολύτως το πώς εξελίχθηκε η δίκη εκεί. Εάν ο υπουργός Δικαιοσύνης οποιασδήποτε σοβαρής χώρας, είναι σε διαρκή σχολιασμό των αποφάσεων που λαμβάνει η Δικαιοσύνη, τότε η Δημοκρατία καταλύεται και τέτοια συμβολή δική μας δεν υπάρχει», απάντησε ο κ. Φλωρίδης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Αυλωνίτης ανέφερε πως «είναι εντυπωσιακό το πάθος του υπουργού όταν αναφέρεται στον ΣΥΡΙΖΑ και σκοπίμως διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Γνωρίζουν οι πάντες στον τόπο ότι η ψήφιση του Ποινικού Κώδικα το 2019 έγινε με πρόταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα ως τέτοια και είχε αρχίσει να μελετά την τροποποίηση 10 χρόνια μετά. Όταν έρχεται η πρόταση έτσι, ή ψηφίζεται στο σύνολο ή όχι. Αυτό το αποκρύπτει ο υπουργός, συκοφαντεί εδώ και καιρό».

Ο δε κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «καταλαβαίνω την οργή του κ. Φλωρίδη, είναι η οργή του νεοφώτιστου που θέλησε να δώσει διαπιστευτήρια στη νέα του παράταξη (σ.σ. καθώς ο υπουργός προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ). Αυτό όμως που πάσχει από σύνδρομο γενιτσαρισμού. Δεν του δίνει δικαίωμα όμως να ψεύδεται, συκοφαντεί και κάνει προπαγάνδα. Είναι συκοφάντης».

Ανταπαντώντας ο υπουργός κ. Φλωρίδης είπε: «Για να δούμε ποιος ψεύδεται, το ρεπορτάζ παραθέτει την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία κάνει λόγο για απαράδεκτο άρθρο, το 336, που κατατέθηκε τότε. Επίσης, υπάρχουν δηλώσεις εδώ, της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Αννέτας Καββαδία και της Μαρίας Θελερίτη που λένε «απόπειρα κλιμάκωσης το αδίκημα βιασμού ανάλογα με την απειλή σε πλημμέλημα είναι απαράδεκτη και δεν πρόκειται να τη ψηφίσουμε». Οι βουλευτές Γιώργος Δημαράς και Γιάννης Τσιρώνης δήλωσαν ότι δεν θα το ψηφίσουν».