Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Κλείνει το αεροδρόμιο Ηρακλείου για περίπου μία εβδομάδα λόγω εργασιών



Οι νέες εργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα για την ασφαλτόστρωση στον διάδρομο προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», φαίνεται πως θα οδηγήσουν στην διακοπή πτήσεων για περίπου μια εβδομάδα και συνεπώς στο κλείσιμο του αεροδρομίου.

Ειδικότερα, αυτά ανέφερε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, στην εκπομπή Live του σταθμού «CRETA» με την Αντιγόνη με την Αντιγόνη Ανδρεάκη.

«Συζητείται να γίνει ασφαλτόστρωση σε 800 μέτρα στον διάδρομο προσγείωσης. Ενδέχεται να κλείσει εντελώς το αεροδρόμιο», είπε ο Γ.Πλιάκας, επισημαίνοντας ότι οι επιβάτες θα μπορούν εξυπηρετούνται από τα αεροδρόμια Χανίων και Σητείας.

Την ίδια στιγμή, άμεσα θα λυθεί το πρόβλημα του κλιματισμού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, που κάθε χρόνο δέχεται κακές κριτικές από εκατομμύρια επιβάτες.

«Προγραμματίζεται και θα γίνει άμεσα η αντικατάσταση κλιματιστικών μονάδων προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. και από το επόμενο δεκαπενθήμερο, πριν τις γιορτές, οι μονάδες θα τοποθετηθούν στην ταράτσα».

Στην διάρκεια της συνάντησης που είχε επί τρεις ώρες την Παρασκευή ο Γ.Πλιάκας με την Υφυπουργό Υποδομών Χριστίνα Αλεξοπούλου, στο «Ν. Καζαντάκης», ζήτησε επίσης να γίνουν παρεμβάσεις στον φωτισμό αλλά και ενίσχυση στο προσωπικό.