Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

Κιλκίς: Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων



Από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε σε μια περιοχή του Κιλκίς για να πουλήσει το παράνομο εμπόρευμά του ένας 20χρονος Πακιστανός, αλλά έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Παιονίας που ερεύνησαν και το σπίτι του και ανακάλυψαν εκατοντάδες πακέτα καπνού και τσιγάρων.

Τόσο στην κατοχή του νεαρού αλλοδαπού, όσο και στην κατοικία του, κατασχέθηκαν συνολικά 892 πακέτα τσιγάρων και 79 συσκευασίες με καπνό των 50 γραμμαρίων που δεν έφεραν την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης και εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών. Ο 20χρονος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς που του άσκησε δίωξη για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

*** Στο κατάστημά του σε ένα χωριό της Καβάλας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 45χρονος, όταν διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του μαγαζιού είχε 73 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ταινία φορολόγησης. Τα πακέτα κατασχέθηκαν και σε βάρος του καταστηματάρχη σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα που υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας

*** Σε περιοχή της Πέλλας, συνελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας ένας 43χρονος Αλβανός όταν υποβλήθηκε σε έλεγχο και στην κατοχή του βρέθηκαν 32 πακέτα τσιγάρων και συσκευασμένος καπνός βάρους 939 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης τα οποία κατασχέθηκαν.