Η 50χρονη, που ζει σε χωριό της Πρέβεζας και είναι μητέρα δεκατριών παιδιών και εξήγησε ότι άλλαξε τη χρονολογία αποφοίτησής της (κατά ένα χρόνια) γιατί αυτήν τη χρονιά, το 1980 δηλαδή, έθετε ως όριο αποφοίτησης η προκήρυξη με την οποία το νοσοκομείο Ιωαννίνων ζητούσε κατώτερο ή κατώτατο προσωπικό. “Το έκανα γιατί τότε είχα δέκα παιδιά και ήμουν έγκυος στο ενδέκατο, ενώ σήμερα τα παιδιά μου είναι δεκατρία, από τα οποία τα τέσσερα είναι ανήλικα” λέει η 50χρονη γυναίκα και προσθέτει: “Έχω εννέα κόρες και τέσσερις γιους και όλα αυτά τα έκανα για να τα μεγαλώσω σωστά, για να μην καταλήξουν οι κόρες μου στο πεζοδρόμιο και οι γιοι μου στα ναρκωτικά και την κλεψιά”.
Μετά την πλαστογράφηση του απολυτηρίου της, το 2001, η 50χρονη προσελήφθη ως βοηθός θαλάμου στο νοσοκομείο Ιωαννίνων και εκεί εργάζεται έως και σήμερα. “Καθαρίζω θαλάμους, γραφεία, μαζεύω εργαλεία, πάω στην αποστείρωση, κουβαλάω χαρτια, βγάζω φωτοτυπίες… γενικών καθηκόντων είμαι”. Τον Οκτώβριο του 2015 έλαβε κλήση από τον εισαγγελέα Ιωαννίνων. Στο δικαστήριο πρώτου βαθμού το αίτημα αναβολής της, λόγω του ότι έχει καρδιολογικό πρόβλημα και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής», δεν έγινε δεκτό, αν και είχε προσκομίσει ιατρική γνωμάτευση.
Καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη οκτώ ετών, από το Τριμελές Εφετείο Ιωαννίνων, για τα αδικήματα “πλαστογραφίας μετά χρήσεως, με σκοπό κέρδους και ζημία τρίτου” και της “ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης”.
“Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι το Δημόσιο δε ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ από την πελάτισσά μου, αφού η υπηρεσία η οποία προσφέρει είναι ευθέως ανάλογη με το μισθό που λαμβάνει”, λέει στο newsit.gr ο δικηγόρος της 50χρονης, Βασίλης Καραβίδας.
newsit.gr