Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Καρδίτσα: Ψάρεψε "γιγάντιο" γουλιανό 70 κιλών στη Λίμνη Πλαστήρα



Πριν δύο χρόνια περίπου, ο Στέφανος Κρομμύδας ψάρεψε στη Λίμνη Πλαστήρα ένα γουλιανό 57 κιλών, αλλά την Κυριακή (16/6) ξεπέρασε το ρεκόρ του, αλιεύοντας ένα γουλιανό-«θηρίο», 70 κιλών βάρους και 2,15 μ. μήκους.

Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net, ο συγκεκριμένος τρόπος ψαρέματος δεν είναι για πολλούς, με τον κ. Κρομμύδα να κάνει λόγο για μια δύσκολη, επίπονη και αρκετά επικίνδυνη διαδικασία.

Γουλιανός 70 κιλών

Γουλιανός 70 κιλών  KARDITSALIVE.NET

Ο κ. Κρομμύδας, παρότι είναι 72 ετών, βουτάει σε βάθη 6-7 μέτρων στη λίμνη και να αναζητά τους γουλιανούς ανάμεσα σε κλαδιά και κορμούς που βρίσκονται στο βυθό, σημεία που τα συγκεκριμένα ψάρια «φωλιάζουν» κατά την διάρκεια της ημέρας (το βράδυ βγαίνουν για βοσκή).

Σε ένα τέτοιοι σημείο εντόπισε το μεσημέρι της Κυριακής τον γουλιανό που αλίευσε με το ειδικό αυτοσχέδιο γουλιανοντούφεκο (ψαροντούφεκο).

Όπως ανέφερε ο ψαράς, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, καθώς το συγκεκριμένο ψάρι τυλίγεται σε ξύλα και έτσι αναγκάζεται να βουτάει ξανά και ξανά για να καταφέρει να τον πιάσει, ενώ, λόγω του μεγάλου του μεγέθους, έχει πλεονέκτημα μέσα στο νερό. Ωστόσο, όπως δήλωσε, είναι πολύ νόστιμο ψάρι.

 

Πηγή: KarditsaLive