Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Λίμνη Πλαστήρα



Φθινοπωρινή απόδραση στη Λίμνη Πλαστήρα: Χαλάρωση & επαφή με τη φύση..!

Η λίμνη Πλαστήρα είναι ένας τόπος που δημιουργήθηκε με ανθρώπινη παρέμβαση, μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που το ανθρώπινο χέρι συνεργεί στη δημιουργία ενός φυσικού περιβάλλοντος απαράμιλλης ομορφιάς.



Λίμνη Πλαστήρα: Η βιβλική καταστροφή ισοπέδωσε την Ελβετία της Ελλάδας

Νέες φωτογραφίες από τη Λίμνη Πλαστήρα καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής από το πέρασμα του Ιανού. Είναι φωτογραφίες από το διάσημο ιχθυοτροφείο των Αγράφων Μίσσας όπου τα ιχθυοτροφεία και το αγαπημένο εστιατόριο σημείο αναφοράς της Λίμνης καταστράφηκε ολοσχερώς.



Άγνωστα στοιχεία της τραγωδίας που σημάδεψε τη δημιουργία της Λίμνης Πλαστήρα

Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας που διοργανώνει ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα της Π.Ε. Καρδίτσας με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το κλείσιμο του θυροφράγματος και τη δημιουργία της λίμνης, κήρυξε το απόγευμα του Σαββάτου ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, από το Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Νεοχωρίου.



Καρδίτσα: Ψάρεψε "γιγάντιο" γουλιανό 70 κιλών στη Λίμνη Πλαστήρα

Πριν δύο χρόνια περίπου, ο Στέφανος Κρομμύδας ψάρεψε στη Λίμνη Πλαστήρα ένα γουλιανό 57 κιλών, αλλά την Κυριακή (16/6) ξεπέρασε το ρεκόρ του, αλιεύοντας ένα γουλιανό-«θηρίο», 70 κιλών βάρους και 2,15 μ. μήκους.



Υπέροχη όπως πάντα η χιονισμένη λίμνη Πλαστήρα

Είναι εικόνες που δεν μπορείς να ξεχάσεις, άπαξ και τις αντικρίσεις. Είναι τοπία που μοιάζουν να έχουν βγει από πίνακα ζωγραφικής, σαν να πήρε το πινέλο του ο πιο εμπνευσμένος καλλιτέχνης και να μεγαλούργησε πάνω στον καμβά του.



Η πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα από ψηλά

Την πρώτη φορά που αντικρίζεις τη λίμνη Πλαστήρα μένεις με το στόμα ανοιχτό. Η ομορφιά του τοπίου, η γαλήνη που αποπνέει, οι εναλλαγές των χρωμάτων και των εικόνων σε κάνουν να νιώθεις δέος απέναντι στο μεγαλείο.