Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024 -

Ήρθη η ασυλία της Έλενας Ακρίτα μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον της η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη



Με ευρύτατη πλειοψηφία 264 «υπέρ» έναντι κανενός «κατά», ήρθη πριν από λίγη ώρα από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η βουλευτική ασυλία της Έλενας Ακρίτα, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει εναντίον της, η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Αιτία ήταν μια ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον προσωπικό της λογαριασμό το Facebook, κατά της συζύγου του πρωθυπουργού. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη ανάρτηση είχε δηλώσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πως «η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».

Κατά την συζήτηση του δικαστικού αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας στην Ολομέλεια η κ. Ακρίτα ζήτησε από τους συναδέλφους της να ψηφίσουν υπέρ της άρσης, όπως κι έγινε, επιμένοντας στους ισχυρισμούς της, σημειώνοντας πως «η κυρία Γκραμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει εάν είναι πολιτικό πρόσωπο ή ιδιώτης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση υποκριτική και πρόσθεσε ότι «ως πολιτικοί μπορούμε να συγκρουόμαστε, αφήνοντας όμως εκτός τις οικογένειες μας».