Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024 -

Ηράκλειο: «Μπήκα στη θάλασσα, το παιδί ήταν μπρούμυτα αναίσθητο» – Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για την τραγωδία με τον 6χρονο Νικόλα



Τα εφιαλτικά λεπτά με τις προσπάθειες των ανθρώπων, προκειμένου να επανέλθει στη ζωή ο 6χρονος Νικόλας από πνιγμό στο λιμάνι της Άρβης στο Ηράκλειο, περιγράφουν στο newsit.gr αυτόπτες μάρτυρες.

Αναφέρονται στην αγωνία που έζησαν προκειμένου να σωθεί από τον πνιγμό το παιδάκι και την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε από τους κατοίκους της Άρβης Ηρακλείου.

«Άκουσα τις φωνές και πήγαμε έναν φίλο μου και βουτήξαμε. Εγώ ήμουνα λίγο πιο μακριά σε μία καφετέρια. Εκεί που ήταν ο μικρός δεν ήτανε ακριβώς παραλία, ήταν λιμάνι, που το έχουν μπαζώσει και έχουν βάλει άμμο μέσα». Όπως μας λέει «είδαμε τα παιδάκια εκεί και μετά από ένα τέταρτο με 20 λεπτά άκουσα τις φωνές και πήγα. Μπήκα μέσα στη θάλασσα ήταν μπρούμυτα το παιδί, αναίσθητο. Μετά βγήκαμε έξω, ήμασταν πολλοί μαζεμένοι πάνω στο παιδάκι. Είχε μαζευτεί πολύς κόσμος».

Στο newsit.gr μιλάει και άλλος ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος αναφέρει ότι «το χωριό είναι μικρό όταν συμβεί κάτι κινητοποιούμαστε όλοι. Όταν πήγα δυστυχώς το είχαν βγάλει από τη θάλασσα και ήταν αναίσθητο. Το παιδάκι ήταν σε μία διπλανή παραλία από το λιμάνι».

Μάλιστα επισημαίνει ότι εκείνη την ώρα «είχε ρεύματα, τα βουβά κύματα που λέμε, δηλαδή ενώ δεν υπήρχε έξω αέρας και να φαίνεται ότι έχει κακό καιρό και τότε είναι δύσκολη η κολύμβηση κυρίως για μικρά παιδιά και ανθρώπους που δεν γνωρίζουν κολύμπι. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κάποιος να το δει μόνο όταν το ρεύμα τον έβγαλε μέσα στο λιμάνι και το είδαν κάποιοι άνθρωποι που κάθονταν στις καφετέριες».

Και περιγράφει, μιλώντας στο newsit.gr την αγωνία όλων, βλέποντας τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν στον αδικοχαμένο Νικόλα.

«Ήταν 4 άνθρωποι που ξέρουν από μαλάξεις και κάρπα. Υπήρχε και στο σύλλογο το μηχάνημα που επαναφέρει την καρδιά. Ήρθε και μια γιατρός, άκουσε έναν ελαφρύ σφυγμό. Έβγαλε κάτι σαν εμετό αλλά δεν τα κατάφερε. Ήταν μάλλον πολλές ώρες χωρίς να το πάρουν είδηση. Μέχρι να πάει με το ασθενοφόρο στη Βιάννο είχε ξεψυχήσει» λέει στο newsit.gr ο αυτόπτης μάρτυρας του μοιραίου περιστατικού που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του εξάχρονου αγοριού.

 
Πηγή κειμένου: 

newsit