Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2025 -

Η Γερμανία απέλασε 21χρονο Ιρανό κατά συρροή εγκληματία και τον έστειλε στην Ελλάδα



 Ένας 21χρονος Ιρανός απελάθηκε από τη Γερμανία και εστάλη πεσκέσι στην… Ελλάδα, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Bild, η οποία αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος είχε απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις γερμανικές αρχές.

Ληστεία, εκβιασμός, καταπάτηση νόμων, βίαιη επίθεση και επιθέσεις σε αστυνομικούς είναι μερικά από αυτά που έχει κάνει ο Ιρανός που μας έστειλαν δώρο οι  Γερμανοί.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Bild, ο 21χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε μια 63χρονη γυναίκα που έβγαζε βόλτα τον σκύλο της στην πόλη Βίσμαρ την περασμένη Κυριακή.

Τέσσερις ημέρες μετά την επίθεση με μαχαίρι, ο δράστης απελάθηκε και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα την Πέμπτη (13/02), επειδή «είχε ήδη λάβει το καθεστώς προστασίας του πρόσφυγα εκεί!» όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Κρίστιαν Πέγκελ εξηγώντας την απόφασή του.

 

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου στο γραφείο μετανάστευσης της περιφέρειας Nordwestmecklenburg και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω και το γραφείο μετανάστευσης σε όλη την πολιτεία, αλλά και την πολιτειακή και ομοσπονδιακή αστυνομία και το δικαστικό σώμα για τον ομαλό επαναπατρισμό», είπε ακόμα ο Πέγκελ.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας, ο Ιρανός μπήκε παράνομα στη Γερμανία, στα τέλη του καλοκαιριού του 2022.

Η αίτησή του για άσυλο είχε έκτοτε διακοπεί από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) λόγω έλλειψης συνεργασίας από τον αιτούντα.

Σύμφωνα με το γερμανικό Υπουργείο, είχε καθεστώς προστασίας σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό μόλις τον Σεπτέμβριο του 2024 λόγω «νέων ευρημάτων» (σ.σ. εγκληματικών) της ομοσπονδιακής αστυνομίας.

«Σε αυτή τη βάση, ο επαναπατρισμός που έχει γίνει τώρα έχει προετοιμαστεί εδώ και αρκετό καιρό και μπόρεσε τώρα να υλοποιηθεί μετά από πιο μεγάλο χρόνο παράδοσης», αναφέρεται σχετικά.

«Δεδομένου ότι στον Ιρανό είχε ήδη παραχωρηθεί καθεστώς προστασίας ως πρόσφυγας στην Ελλάδα, μπορεί τώρα να μεταφερθεί εκεί», τόνισε ακόμα ο Υπουργός Εσωτερικών του Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας Κρίστιαν Πέγκελ!