Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024 -

Χρηστίδης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο κόμμα στις ευρωεκλογές, ως ένα ακόμη βήμα για το μεγάλο άλμα



Στα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία στην καθημερινότητά της, εστίασε την κριτική του στην κυβέρνηση ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣKAI… Ακρίβεια, συντάξεις, κράτος δικαίου, Εθνικό Σύστημα Υγείας, ζητήματα εξωτερικής πολιτικής βρέθηκαν στον επίκεντρο, τονίζοντας πως «κάποια στιγμή η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει. Για ό,τι δεν την εξυπηρετεί, δεν δίνει ποτέ καμία απάντηση».

Τάχθηκε δε αναφανδόν κατά της οριζόντιας φορολόγησης στους ελεύθερους επαγγελματίες και έβαλε στο στόχαστρο την κυβερνητική πολιτική για τους συνταξιούχους, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για κοροϊδία. «Ακόμα τους εμπαίζει γύρω από την προσωπική διαφορά. Ακόμα συζητάμε μια σειρά από επιδόματα τα οποία θα έπρεπε να έχει δώσει. Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει τους συνταξιούχους από το 2019, απ’ όταν μιλούσε για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου».

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε κάποιες από τις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα η δημιουργία νέου ΕΚΑΣ για 350 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Μέμφθηκε, ακόμη, τη στάση του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος «είπε, εν ολίγοις, προχτές σε συνταξιούχο, να πάει στην Εκκλησία για να βρει λύση στα προβλήματά της». Στάθηκε ιδιαιτέρως, στο ζήτημα των συντάξεων χηρείας, που απασχολεί μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας και που αυτή τη στιγμή ανησυχεί για τα όσα ακούγονται περί νέων περικοπών.

Ερωτηθείς για την Κεντροαριστερά, την επομένη των ευρωεκλογών, απάντησε πως η εν λόγω συζήτηση δεν είναι συζήτηση ηγεσιών αλλά της κοινωνίας που έχει ανάγκη έναν άλλο δρόμο. «Εμάς μας ενδιαφέρει η μεγάλη Κεντροαριστερά. Είναι κάτι για το οποίο αγωνιζόμαστε πολλά χρόνια τώρα. Σας θυμίζω ότι έχουμε πάρει πολύ μεγάλες πρωτοβουλίες επανειλημμένως. Αυτό εξυπηρετούσε και η πολιτική την οποία επέλεξε η Φώφη Γεννηματά το 2017 να ανοιχτεί τότε και στο Ποτάμι και σε προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς. Αυτό είναι το οποίο υπηρέτησε η εκλογή ηγεσίας και το Δεκέμβρη του 2021. Αυτή είναι μια προοπτική την οποία έχει βάλει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση εδώ και δυο τρεις μήνες», δήλωσε.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, τα τελευταία πολλά χρόνια, έχει ακολουθήσει μια γραμμή σοβαρότητας και υπευθυνότητας, κάτι που – όπως είπε – οι πολίτες το αντιλαμβάνονται «γι’ αυτό και το ΠΑΣΟΚ θα έρθει δεύτερο κόμμα την επόμενη Κυριακή».

«Εμείς πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και μπορεί και αξίζει περισσότερα. Το δίλημμα της σταθερότητας είναι fake δίλημμα. 158 βουλευτές θα έχει το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό που χρειάζεται είναι μια άλλη κατεύθυνση ελπίδας και αισιοδοξίας για τον ελληνικό λαό».

Ο Παύλος Χρηστίδης χαρακτήρισε, τέλος, “Αρμαγεδώνα” το πρόστιμο 400 χιλιάδων ευρώ που επεβλήθη στο υπουργείο Εσωτερικών. «Θα κληθούν να τα πληρώσουν αυτά τα χρήματα, ποιοι; Οι πολίτες; Αυτό το πρόστιμο για το οποίο ευθύνεται το τρίγωνο που είχε στήσει στο Μέγαρο Μαξίμου το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργείου Εσωτερικών».