Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Γιος Φρέντη Μπελέρη: Ο πατέρας μου έχει αθωωθεί σε τρία δικαστήρια – Μας στηρίζουν από το ΚΚΕ μέχρι τα δεξιά κόμματα



Ο γιος του Φρέντη Μπελέρη, Πέτρος, ανέφερε ότι ο πατέρας του έχει αθωωθεί σε τρία δικαστήρια στην Αλβανία, τονίζοντας ότι λαμβάνει στήριξη από όλα τα κόμματα στην Ελλάδα, είτε ανήκουν στην αριστερά, είτε στη δεξιά.

Μιλώντας στο OPEN για τον εγκλεισμό του πατέρα του σε αλβανική φυλακή, παρά το γεγονός ότι εκλέχτηκε δήμαρχος Χειμάρρας, είπε πως «ο πατέρας μου συμμετέχει στην πολιτική και τα κοινά τα τελευταία 30 χρόνια και αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει για έναν υποψήφιο να μην είναι έξω στον κόσμο και να χάνει την προεκλογική περίοδο, να είναι έγκλειστος».

«Έχουν γίνει τρία δικαστήρια στην Αλβανία, στα οποία έχει αθωωθεί και στα τρία. Αν υπήρχε και μια αμφιβολία ότι μπορεί να συμμετείχε σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια στο παρελθόν, πιστέψτε με, δεν θα μας την χαρίζανε. Θέλω να σας ενημερώσω ότι έχουμε τη στήριξη αρκετών Αλβανών πολιτών ενώ και στην Ελλάδα έχει ένα καθαρό ποινικό μητρώο. Νομίζω πως αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με ακραίους εθνικιστικούς κύκλους στην Αλβανία και οι οποίοι δεν θέλουν να αποδοθεί δικαιοσύνη στη Χειμάρρα και να αναλάβει τα καθήκοντα ως δήμαρχος», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Έχει συμβεί μια αδικία. Ένας άνθρωπος πριν τις δημοτικές εκλογές συνελήφθη επειδή τελείωνε ο χρόνος του καθεστώτος στη Χειμάρρα με ένα σαθρό κατηγορητήριο, με έναν μοναδικό μάρτυρα που παραδέχτηκε πως χρηματίστηκε για να στήσει μια σκευωρία από την αλβανική αστυνομία. Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα πως ο αγώνας συνεχίζεται και στις 9 Ιουνίου να στείλουμε ένα μήνυμα υπερηφάνειας και ελευθερίας προς όλους», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο γιος του Φρέντη Μπελέρη στη συνέχεια σχολίασε το γεγονός ότι πατέρας του κατεβαίνει υποψήφιος στις ευρωεκλογές στην Ελλάδα και με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Η υποψηφιότητα του πατέρα μου και γενικά η υπόθεση Μπελέρη είναι υπερκομματική. Υπάρχει αμέριστη στήριξη και ανταπόκριση, είναι φυσιολογικό σε κάποια πράγματα να υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Αλλά έχω δει υποστήριξη από όλα τα ελληνικά κόμματα. Από το ΚΚΕ μέχρι και τα δεξιά κόμματα», είπε χαρακτηριστικά.

Έπειτα, ανέφερε ότι ο πατέρας του δέχτηκε προστάσεις από αρκετά κόμματα στην Ελλάδα, αλλά διάλεξε να είναι υποψήφιος με τη γαλάζια παράταξη.

«Πάνω από τρεις δέχτηκε. Από όλο το φάσμα, από κόμματα του κοινοβουλίου μέχρι και κόμματα που δεν είναι ακόμα στο κοινοβούλιο», είπε στις δηλώσεις που έκανε στο OPEN.