Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2024 -

Γιατί αλλάζουν το γραφείο του ΓΑΠ στην Βουλή;



Ανέστιοι παραμένουν οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων καθώς οι υπηρεσίες του κοινοβουλίου δεν έχουν καταφέρει να βρουν χώρο εντός του βουλευτηρίου για να τους παραχωρήσουν γραφεία.

Το θέμα, πάντως, έχει αναλάβει προσωπικά και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επιχειρώντας να εξορθολογήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους πρώην πρωθυπουργούς που σήμερα δεν διατηρούν την βουλευτική τους ιδιότητα. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου στους οποίους είχαν παραχωρηθεί γραφεία εντός του Μεγάρου συνολικού εμβαδού άνω των 250 τ.μ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βούτσης τους έχει προτείνει να μεταφερθούν σε μικρότερα γραφεία εντός του βουλευτηρίου ή σε μεγαλύτερα σε κτήρια που μισθώνει το κοινοβούλιο.

Μέχρι τώρα μόνο κ. Παπανδρέου έχει ανταποκριθεί στην έκκληση του Προέδρου, εγκαταλείποντας το ιστορικό γραφείο που στο παρελθόν το είχαν ο παππούς του Γεώργιος Παπανδρέου και ο πατέρας του Ανδρέας Παπανδρέου. Ο νεότερος δέχθηκε να εγκατασταθεί σε μικρότερο χώρο, πάντα όμως εντός του βουλευτηρίου, όπως ήταν η αρχική του επιθυμία. Όμως, στο κενό γραφείο μεταφέρθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και το προσωπικό που δικαιούται ως πρώην πρωθυπουργός.

Πάντως, ο κ. Βούτσης ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου με επιστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης έχει ήδη αρνηθεί και τις δύο προτάσεις του προέδρου, ενώ ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ενοχληθεί ακόμα λόγω -όπως αναφέρουν οι πηγές- των εσωκομματικών εξελίξεων στην ΝΔ που μπορούν είτε να λύσουν είτε να δημιουργήσουν περισσότερες ανάγκες. Αν για παράδειγμα εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τότε θα αφήσει το μεγάλο γραφείο που κρατά ως πρώην πρόεδρος της Βουλής και θα λύσει αρκετά χωροταξικά ζητήματα. 

Αν, όμως, η κάλπη βγάλει άλλο αποτέλεσμα τότε δημιουργούνται περαιτέρω ανάγκες.

Η επιστολή του Βούτση στον Παπανδρέου