Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Για όλα τα ενδεχόμενα ετοιμάζονται στη Χαριλάου Τρικούπη



Έπειτα από πολύ καιρό στη Χαριλάου Τρικούπη χαμογελούν διστακτικά. Αιτία είναι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανεβαίνει και ταυτόχρονα ανεβαίνει η δημοτικότητα και η αποδοχή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά.

Οι ήπιοι τόνοι αλλά και η προσπάθεια για τη συνεργασία των κομμάτων του χώρου έχουν βελτιώσει και την εικόνα της προέδρου του κόμματος αλλά και την αποδοχή του κόμματος ξανά στους πολίτες.

Στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχουν πολλοί που εκτιμούν πως η διαπραγμάτευση θα κλείσει τελικά και πως η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια ακόμη κακοστημένη παράσταση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός, πιστεύουν, πως όλα αυτά τα κάνει για να "μαντρώσει" τους βουλευτές του, να δείξει εικόνα διάλυσης για να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στις ψηφοφορίες. Άλλωστε η κυβέρνηση ήδη έχει καταφέρει να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο μνημόνιο κάβα όπως το ονόμασε το ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια ώρα από τη Βουλή θα περάσουν πολύ δύσκολα μέτρα όπως το ασφαλιστικό που θα έχει ως αποτέλεσμα να περικοπούν συντάξεις και ταυτόχρονα να καταδικάσει ουσιαστικά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο κύριος Τσίπρας δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία λένε στη Χαριλάου Τρικούπη και παρά το γεγονός πως είναι εμφανές ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει και κάθε μέρα τα προβλήματα μεγαλώνουν.

Στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη εκτιμούν πως τα μέτρα αυτά ακόμη και αν ψηφιστούν χωρίς προβλήματα δε θα αποδώσουν τελικά και θα οδηγήσουν τον πρωθυπουργό στην εξεύρεση εξόδου . Έτσι ,δε θεωρούν απίθανο ακόμη και το σενάριο ο κύριος Τσίπρας να προσφύγει σε εκλογές τον Ιούνιο υπό το βάρος των αντιδράσεων.

Στη Χαριλάου Τρικούπη προετοιμάζονται και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχοντας κατά νου πως και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί εκλογές και όχι συννενόηση όλων των κομμάτων. Η κυρία Γεννηματά αν ο πρωθυπουργός επιχειρήσει απόδραση μέσω εκλογών θα δώσει βάση σε δύο θέματα πρώτο το πρόγραμμα του κόμματος με βάση και ό,τι συνεργασίες θα προκύψουν και δεύτερο η ανανέωση στα πρόσωπα ώστε να καταδείξει πως για ακόμη μια φορά ο χώρος μπορεί να προσφέρει πολλά και σε επίπεδο στελεχών .