Ολοκληρώθηκε πρίν λίγη ώρα το Euroworking Group στο Ελσίνκι, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να παίρνει το "πράσινο φως", για την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 7,5 δις ευρώ για να εκπληρώσει τις τρέχουσες υποχρεώσεις πρός τους δανειστές (ΕΚΤ και ΔΝΤ).
Όλοι οι συμμετέχοντες στο Euroworking Group, συμφώνησαν πως όλα τα τρέχοντα ανοιχτά ζητήματα με την ελληνική κυβέρνηση έχουν συμφωνηθεί και έχουν κλείσει.Τώρα τον λόγο θα έχουν τα κοινοβούλια των ευρωπαικών κρατών που θα πρέπει να εγκρίνουν με τη σειρά τους την εκταμίευση. Θυμίζουμε εδώ, πως το γερμανικό κοινοβούλιο εχθές, δεν έδωσε έγκριση για την εκταμιευση της δόσης πρός την Ελλάδα, απαιτώντας να κλείσουν όλα τα προαπαιτούμενα και τα ανοικτά ζητήματα.
Μετά από την έγκριση των κοινοβουλίων, το διοικητικό συμβούλιο του ESM, θα δώσει στις 16 Ιουνίου την τελίκη έγκριση για την εκταμίευση της δόσης πρός την Τράπεζα της Ελλάδας.