Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φωτιά στο Μάτι: Αρνείται το Δημόσιο να δώσει έγγραφα σε συγγενείς των θυμάτων



Σημαντικά έγγραφα τα οποία υποστηρίζει ότι δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζητάει η Βαρβάρα Βουκάκη, η οποία έχασε το σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους στη φωτιά της 23ης Ιουλίου.

Η κυρία Βουκάκη ζητάει αυτά τα έγγραφα από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία εταιρία με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Συγκεκριμένα ζητάει να της γνωστοποιηθούν οι κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση την επίμαχη ημέρα.

Κατά τη διαδικασία, το ελληνικό Δημόσιο παραστάθηκε, ωστόσο μόνο για να δηλωθεί το απαράδεκτο της αίτησης, όπως ανέφερε η πληρεξούσια δικηγόρος, καθώς το Αρχηγείο της πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ «δεν είναι νομικό πρόσωπο».

«Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, αλλά δεν τα έχουν δώσει. Δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση» ανέφερε ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της κυρίας Βουκάκη, προσθέτοντας «είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει».

Κατά τη συζήτηση εξετάστηκε φίλη της Βαρβάρας Βουκάκη, η οποία τόνισε τη σημασία αυτών των εγγράφων. «Κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε για να βγάλουμε άκρη. Δεν έχει κανείς τα στοιχεία, κανείς αρμόδιος. Θέλει να τα χρησιμοποιήσει για κάθε νόμιμο σκοπό» υποστήριξε ενώ υπογράμμισε ότι από την άλλη πλευρά υπάρχει «πλήρης σιωπή».

Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.