Τρίτη 02 Ιουλίου 2024 -

Φωτιά στη Σταμάτα, εντολή εκκένωσης σε Αμυγδαλέζα, Γαλήνη και Ροδόπολη



Μαίνεται η φωτιά στη Σταμάτα που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (30/06/2024) και το πύρηνο μέτωπο είναι πάνω από 1,5 χιλιόμετρο.

Ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Σταμάτα και απειλεί σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 10 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Παράλληλα από το 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από την περιοχή της Αμυγδαλέζας μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς την Πλατεία Σταμάτας.

Λίγα λεπτά αργότερα νέο μήνυμα του 112 καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή της Γαλήνης να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς τη Δροσιά.

Στη συνέχεια εστάλη νέο μήνυμα από το 112 και καλεί όσους βρίσκονται στη Ροδόπολη να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς τη Δροσιά. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της φωτιάς

Επίσης, λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

Λόγω της φωτιάς -που έγινε αντιληπτή από drone της Πυροσβεστικής- μήνυμα του 112 εστάλη αρχικά στους κατοίκους της Σταμάτας, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

 

 

 

«Δασική πυρκαγιά στην Σταμάτα Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών», έλεγε το αρχικό μήνυμα από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Πηγή κειμένου: 

newsit