Τέλος στη συζήτηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού για τη δημιουργία ενιαίου Κινήματος φαίνεται πως βάζει η Φώφη Γεννηματά.
Μετά τις έντονες αντεγκλήσεις των δύο κομμάτων μέσω διαρροών και δημοσίων κειμένων, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ξεκαθάρισε μιλώντας στον Real FM:
«Εχουμε κάνει υποχωρήσεις, υπομονή, δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές, αλλά εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Προχωράμε με αυτούς που θέλουν και μπορούν».
Η Φώφη Γεννηματά είπε ακόμη πως «η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Και πίστη στο εγχείρημα». Και εκτίμησε πως η ηγεσία του Ποταμιού «δεν θέλει», για να συμπληρώσει: «Είναι φανερό ότι πίσω από τις καθυστερήσεις και τη διγλωσσία υπάρχουν σκοπιμότητες, κάπου αλλού θέλουν να πάνε».
Οπως εξήγησε, πήρε η ίδια προ καιρού την πρωτοβουλία για συνένωση των όμορων χώρων, καθώς «στην κοινωνία υπάρχει δίψα και προσδοκία να ξαναγεννηθεί αυτή η παράταξη και περιμένουν έργο χειροπιαστό».
Η Φ. Γεννηματά σημείωσε με νόημα: «Δώσαμε χρόνο στο Ποτάμι να αποφασίσει το στίγμα του. Ανήκει στην Κεντροαριστερά; Θέλει κεντρικό ρόλο ή είναι άλλες οι επιδιώξεις του; Χθες είδαμε στην επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα άλλα πράγματα. Είναι προφανές ότι κατευθύνονται στο να γίνουν συμπλήρωμα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συμπλήρωμα, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της ΝΔ».
Οσο για το τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που του ζητηθεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ήταν ξεκάθαρη: «Τα δύο πρώτα κόμματα των επόμενων εκλογών πρέπει να συνεργαστούν. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πρέπει να δημιουργήσουν μια ισχυρή κυβέρνηση. Σε μια τέτοια κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ θα βάλει πλάτη», κατέληξε η κυρία Γεννηματά. Εκτίμησε, δε, ότι «ανίσχυρες κυβερνήσεις με ένα μικρό συμπλήρωμα ως δεκανίκι έχει αποδειχθεί ότι δεν λειτουργούν».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μίλησε, επίσης, για την ελληνική οικονομία, ρίχνοντας την αποκλειστική ευθύνη στην τωρινή κυβέρνηση. «Η χώρα με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπαίνει σε επικίνδυνη στασιμότητα», είπε χαρακτηριστικά.
«Υπάρχει πτώση των εσόδων, αδυναμία των Ελλήνων να πληρώσουν φόρους. Σε λίγο τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα είναι πάνω από 100 δισ. ευρώ», τόνισε.
Ωστόσο, εμφανίστηκε βέβαιαη ότι «αυτή η χώρα δεν είναι καταδικασμένη. Εχει πλούτο, έχει δυνατότητες, δεν θα πάει χαμένος ο αγώνας του ελληνικού λαού».