
Την άποψη του ότι δεν είναι συμβατή η στάση πολλών υπουργών της κυβέρνησης, απέναντι στις επενδύσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, εκφράζει ο Θεόδωρος Φέσσας. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής", αναφέρει για το συγκεκριμένο ζήτημα, "για να το πω απλά, χρειαζόμαστε περισσότερους σαν τον κ. Πιτσιόρλα (τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ) στην κυβέρνηση".
Ερωτηθείς αν πρόκειται για μια χαλαρή προσέγγιση του πρωθυπουργού στην διοίκηση ή για εσκεμμένη στρατηγική, ο κ. Φέσσας θεωρεί ότι εν μέρει πρόκειται για ζήτημα ιδεολογικών καταβολών, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, " ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ευαγγελιζόμενος μια αριστερή οικονομία, με ένα πολύ μεγάλο κράτος, που εργοδοτεί τους πάντες και φροντίζει για όλα. Αυτό το μοντέλο πέθανε το ’89 και όπου υπάρχει φέρνει".
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ θεωρεί ότι υπάρχει και μια άλλη εξήγηση, πιο "αγοραία", όπως τη χαρακτηρίζει. Σύμφωνα με αυτή, "ο εκλογικός στρατός" τουΣΥΡΙΖΑ είναι οι συνδικαλιστές, "οι συνδικαλιστές διοικούν τις κρατικές επιχειρήσεις", άρα είναι φυσικό το κόμμα να εναντιώνεται στις ιδιωτικοποιήσεις.
Αναφερόμενος στο κατά πόσο η Νέα Δημοκρατία θα κάνει στροφή από την πελατειακή λογική του παρελθόντος, ο κ. Φέσσας θεωρεί ότι "αυτό θα κριθεί στη πράξη": Χαρακτηριστικά δηλώνει , "αν κρίνω από τα λόγια του αρχηγού της δείχνει μεγάλη αλλαγή. Αλλά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Το πολιτικό προσωπικό, τα στελέχη της ΝΔ, αυτό έχουν ως βίωμα- τη διαχείριση ενός μεγάλου κράτους. Και δεν θέλουν να χάσουν αυτό το μεγάλο πεδίο επιρροής και άσκησης εξουσίας".
"Όχι" στις ομαδικές απολύσεις πλην κάποιων εξαιρέσεων
Καθώς εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η Β’ αξιολόγηση, όπου οι εργασιακές σχέσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ρωτήθηκε για το θέμα των ομαδικών απολύσεων: "Η θέση του ΣΕΒ, επισήμως καταγεγραμμένη, είναι "όχι" στις ομαδικές απολύσεις, εκτός από κάποιες εξαιρέσεις, που αφορούν μεγάλες συγχωνεύσεις ή εξαγορές". Συνεχίζοντας στο ζήτημα, κάνει λόγο ότι, "τα δικά μας μέλη δεν τις χρειάζονται, η ισχύουσα νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα ταχείας μείωσης του προσωπικού αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Αλλά καταλαβαίνω και την πλευρά των δανειστών, που λένε ότι καλό είναι το ελληνικό Δίκαιο στο θέμα με ότι ισχύει στην Ευρώπη, ώστε να μπορεί ένας επενδυτής να μπορεί να βάλει κεφάλαια σε μια επιχείρηση με προβλήματα και να κάνει την απαραίτητη μείωση κόστους με την αναγκαία ταχύτητα".