Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εύβοια: Οι απατεώνες «έφαγαν πόρτα» από τη γιαγιά αλλά δεν το έβαλαν κάτω – Οι κινήσεις τους στη Χαλκίδα!



Συνεχίζονται τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους που προσποιούνται τους εφοριακούς, με τελευταίο περιστατικό την Τετάρτη (15/11) το πρωί στη Χαλκίδα. Μάλιστα οι «μαϊμού – εφοριακοί» επιχείρησαν σε δύο σπίτια, στο ένα ωστόσο «έφαγαν πόρτα» από την ενημερωμένη γιαγιά!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα ζευγάρι χτύπησε την πόρτα χθες το πρωί 74χρονης σε περιοχή της Χαλκίδας. Σύμφωνα με τη γιαγιά, ισχυρίστηκαν ότι είναι εφοριακοί και ήθελαν να τακτοποιήσουν φορολογικές υποθέσεις της ανιψιάς της, ωστόσο αυτή τους έδιωξε και ενημέρωσε τις αρχές.

Στη συνέχεια όμως ήρθε υπ’ όψιν της αστυνομίας μία ακόμη περίπτωση όπου ένα ζευγάρι απατεώνων (πιθανότατα οι ίδιοι), κάνοντας τους εφοριακούς, είχε κατορθώσει να αποσπάσει 1.600 ευρώ από ηλικιωμένους.

Σε αυτή την περίπτωση ισχυρίστηκαν στο ηλικιωμένο ζευγάρι ότι ο γιος τους δικαιούνταν επιστροφή φόρου, ωστόσο έπρεπε να πληρώσει κάποιες φορολογικές εκκρεμότητες για να του καταβληθεί το ποσό που δικαιούταν.

Θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι οι πιο νέοι από μας θα πρέπει να ενημερώνουμε τους μεγαλύτερους για τους απατεώνες που κυκλοφορούν και τα διάφορα σενάρια που χρησιμοποιούν, ώστε να μην πέσουν θύματα τους.