Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Επεισόδια με μολότοφ στις πορείες για τον Παύλο Φύσσα - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ!



Λίγο πριν τις 21:00 ολοκληρώθηκε στον Πειραία η πορεία στη μνήνη του Παύλου Φύσσα που "έφυγε" πέντε χρόνια πριν, τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, στη γειτονιά του στο Κερατσίνι.

Μπροστά στην πορεία μνήμης βρέθηκαν οι γονείς του.

Στην πορεία συμμετείχαν αντιφασιστικές οργανώσεις, φορείς και κόμματα της αριστεράς, συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και κάτοικοι της περιοχής ενώ σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Πριν από λίγο σημειώθηκαν συμπλοκές μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, όταν ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στην κλούβα των ΜΑΤ που έχει παραταχθεί στο πλάι του Δημοτικού Θεάτρου, εμποδίζοντας την πρόσβαση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Λίγα λεπτά μετά μικρής έκτασης επεισόδια τώρα στην πλατεία Κοραή με τη λήξη της πορείας για τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μικρή ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε κατά των ανδρών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Οι νεαροί απωθήθηκαν γρήγορα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ στα γύρω στενά.

Μολότοφ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια ξέσπασαν στην κατάληξη της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε σε αστυνομικούς, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Επιθέσεις με μολότοφ και στην Πάτρα

Αναστάτωση επικράτησε λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα στο κάτω μέρος της πλατείας Γεωργίου στην Πάτρα στη συγκέντρωση στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν από αγνώστους έγινε ρίψη κροτίδων με αποτέλεσμα την έκλυση μεγάλης ποσότητας καπνού.

Άτομα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο πέταξαν μολότοφ και πέτρες στην Ερμού ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδο στην Κορίνθου έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας.

Στο σημείο μετέβη όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.