Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

ΕΔΕ για την επίθεση Ρουβίκωνα στη Βουλή



Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, ανατέθηκε σε αντιστράτηγο του Σώματος η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), για την επίθεση που πραγματοποίησαν το μεσημέρι μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» με μπογιές και καπνογόνα, εξωτερικά του κτηρίου της Βουλής.

Στο μεταξύ, σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή 36χρονου που κατηγορείται για τη σημερινή επίθεση στο κτήριο της Βουλής. Ο 36χρονος πρόκειται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σε ανακοίνωσή του, το Μαξίμου καταδικάζει «απερίφραστα τους βανδαλισμούς» στο ελληνικό Κοινοβούλιο και προσθέτει ότι τέτοιες ενέργειες είναι «βαθιά αντιδημοκρατικές και ουδεμία σχέση έχουν με τους κοινωνικούς αγώνες».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε ότι ο «βανδαλισμός της Βουλής από τον Ρουβίκωνα είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Είναι ο απόλυτος εξευτελισμός ενός κράτους, που σε τέσσερις μέρες έχει εκλογές και αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει ακόμη και το κτήριο που συμβολίζει την ελληνική Δημοκρατία». Η εκπρόσωπος Τύπου πρόσθεσε ότι το μήνυμα της ΝΔ είναι σαφές, ότι «οι υπαίτιοι της σημερινής ντροπής, ας γνωρίζουν από τώρα, ότι η πρωτοφανής ανομία θα λάβει τέλος πολύ σύντομα με την ψήφο του ελληνικού λαού».