Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Δολοφονία μικρής Στέλλας: "Έσπασαν" τα ισόβια για τον πατέρα της - Καταδικάστηκε σε 20ετή κάθειρξη



Στην καταδίκη του συνταξιούχου αστυνομικού που σκότωσε την κόρη του Στέλλα τον Απρίλιο του 2017 και στη συνέχεια πέταξε τη σορό της σε κάδο απορριμάτων στην Αγία Βαρβάρα προχώρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη χωρίς να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός, ωστόσο το δικαστήριο του χορήγησε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και έξι μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού.

Την ενοχή του κατηγορουμένου είχε ζητήσει και η εισαγγελέα της έδρας, αναφέροντας οτι ο κατηγορούμενος είχε πλήρη δόλο. Παράλληλα, απέδωσε το έγκλημα «στην πίεση που είχε δεχθεί ο 61χρόνος από το γεγονός ότι η μικρή είχε πρόβλημα υγείας. Μπορεί να κουράστηκε και ο ίδιος από το γεγονός και να προέβη στη πράξη να πιάσει το παιδί από το λαιμό και να της κλείσει τη μύτη και στη συνέχεια να το μετανιώσει»

Ο κατηγορούμενος κατά την απολογία τους υποστήριξε πως αγαπούσε την κόρη του κι πως όλα έγιναν «άθελά μου». Υποστήριξε πως αντιμετωπίζει ψυχιατριακά προβλήματα. «Έφτιαξα γάλα να πιούνε τα παιδιά και είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Μου είπε να κάνεις την μικρή, μπάνιο. Ο Μάριος νύσταζε και πήγε για ύπνο. Της ειπα να κάνουμε μπάνιο και είπε «δεν θέλω», άρχισε να κλαίει «θέλω τη μαμά μου».Της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει, για να μην ξυπνήσει ο Μάριος και άθελα μου έγινε ό, τι έγινε. Δεν το κατάλαβα εκείνη τη στιγμή» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Τη μύτη γιατί την κλείσατε;

Κατηγορούμενος: Άθελα μου έγινε δεν το κατάλαβα

Πρόεδρος: Δεν το καταλάβατε όταν σας δάγκωσε στο χέρι;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα, άθελα μου έγινε

Πρόεδρος: Και εκεί που δεν κουνιόταν δεν καταλάβατε;

Κατηγορούμενος: Δεν το κατάλαβα άθελα μου έγινε

Πρόεδρος: Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς ότι όταν κάποιος κλείνει στόμα και μύτη γίνεται άθελα του

Αναφορικά με τη ληστεία που σκηνοθέτησε στο σπίτι του για να αποπροσανατολίσει τια αρχές, δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας: «ήμουν θολωμένος γι’ αυτό είπα ό,τι είπα».