Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Δολοφονία αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη: «Πήγε να βοηθήσει τον φίλο του και τον μαχαίρωσε στον λαιμό» λέει ο νονός του θύματος



Ο νονός του 32χρονου αστυνομικού που δολοφονήθηκε από τον Νορβηγό, σε μπαρ στη Θεσσαλονίκη περιέγραψε όλα έγιναν τα ξημερώματα της Πέμπτης, λέγοντας ότι το θύμα «Πήγε να βοηθήσει τον φίλο του και ο 44χρονος τον κάρφωσε στον λαιμό με το μαχαίρι».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα βρισκόταν μαζί με τον αδελφικό του φίλο, με τον οποίον θα γίνονταν και κουμπάροι, τον πατέρα του και ένα ακόμη ζευγάρι σε μια ταβέρνα και όταν τελείωσαν το γεύμα τους οι δύο φίλοι αποφάσισαν να πάνε για ένα ποτό στο μπαρ που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

«Ο Νορβηγός είχε ένα μαχαίρι που μπαίνει στην παλάμη και έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί. Ο φίλος του βαφτιστικού μου πήγε να τον σταματήσει και τότε τον χτύπησε με αυτό στα χέρια και στα πόδια. Τότε σηκώθηκε ο Χάρης για να τον βοηθήσει, αλλά ο δράστης τον κάρφωσε στον λαιμό και το παιδί έπεσε κατευθείαν κάτω. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και, δυστυχώς, οι συνάδελφοί του από τα ΜΑΤ δεν πρόλαβαν να τον σώσουν και τράβηξαν τον φίλο του», αναφέρει ο νονός του 32χρονου αστυνομικού.

Ο ίδιος τονίζει ότι δεν προηγήθηκε καβγάς ανάμεσα στον Νορβηγό και την παρέα των παιδιών. «Ο Χάρης πήγε να βοηθήσει τον φίλο του, δεν γνώριζε τον Νορβηγό. Είναι πολύ κρίμα που χάθηκε ένα τέτοιο παιδί. Όλοι τον αγαπούσαν και οι συνάδελφοι του πάντα έλεγαν τα καλύτερα. Είναι πολύ κρίμα. Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει μέτρα για να μη γίνονταν τέτοια περιστατικά», επισημαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη δολοφονία ο 44χρονος Νορβηγός συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, τον ακινητοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με τα πρώτα ευρύτατα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έγινε στη σορό του θύματος, φέρει τραύμα από μαχαίρι στην αριστερή τραχηλική χώρα, ενώ ο 32χρονος φίλος του που τραυματίστηκε από την επίθεση και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, φέρει τραύμα από μαχαίρι στα κάτω άκρα.

Ο 44χρονος Νορβηγός που την ώρα της επίθεσης ήταν σε κατάσταση μέθης, αναμένεται να μεταφερθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (28-12-2023), εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, 44χρονος αλλοδαπός επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι) σε βάρος δύο 32χρονων ημεδαπών τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εξ’ αυτών στην αριστερή τραχηλική χώρα και σοβαρά τον έτερο στα κάτω άκρα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, που προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 44χρονο δράστη.

Επιπλέον, στον τραυματία παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανωτέρω αστυνομικούς και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύεται.

Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.