Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 -

Το ΔΝΤ απαιτεί πλαφόν 1.200 ευρώ στις συντάξεις και αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ



Το σκληρό του πρόσωπο φανερώνει για ακόμη μια φορά το ΔΝΤ, που απαιτεί  ριζικές αλλαγές στα εργασιακά θέματα αλλά και τη φορολογία, ως προυποθέσεις για  να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί επιπροσθέτως, να μπει πλαφόν 1.200 ευρώ σε όλες τις συντάξεις και το αφορολόγητο να κατέβει στα 5.000 ευρώ. επίσης ζητά την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών και την πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων,όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Αγοράς».

Ουσιαστικά πρόκειται όπω δείχνουν τα γεγονότα για ένα συμφωνημένο παιχνίδι ανάμεσα στα στελέχη του Ταμείου και του επιτελείου του Γερμανού υπουργού οικονομικών Β.Σόιμπλε, για μια σωρεία σκληρών μέτρων από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης, χωρίς να φαίνεται το Βερολίνο πίσω από αυτά, αλλά η άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο μεν Σοίμπλε απαιτεί δήθεν την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα "διάσωσης" και η Λαγκάρντ καθιστά σαφές πως για να συμβεί αυτό πρέπει η ελληνική πλευρά να εφορμόσει τα ανωτέρω σκληρά προαπαιτούμενα, τα οποία το Βερολίνο και οι ΥΠΟΙΚ των κρατών - μελών  δορυφόρων του, δεν τολμούν πια να ξεστομίσουν μετά από τρία αποτυχημένα μνημόνια που δεν κατάφεραν να επαναφέρουν την χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.