Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

ΔΗ.ΣΥ.: Το Υπουργείο Εργασίας να άρει «την αδικία» και «να επαναφέρει τις συντάξεις χηρείας στο προϊσχύον καθεστώς»



Η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. κ. Χριστοφιλοπούλου  χαρακτήρισε «απογοητευτικές» τις πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας.

«Με τον αντιασφαλιστικό και άδικο νόμο Κατρούγκαλου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δέχθηκε αυτό που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν απορρίψει. Την απαίτηση των δανειστών να πετσοκοπούν οι συντάξεις χηρείας(στο 50%). Τώρα, αφού, υποτίθεται, διαπραγματεύθηκαν επιβάλουν πλαφόν και θα τις 'αυξήσουν' στα 360 ευρώ».

Επισήμανε ακόμη πως «οι χήρες και οι χήροι, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εργασίας, ως έσχατη εκδήλωση της διαμαρτυρίας τους, δεν αξίζουν την απαξίωση που τους επιφύλαξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» και, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, διερωτάται: «Νομίζουν ότι με ψίχουλα και ελεημοσύνη θα λύσουν το πρόβλημα που δημιούργησαν;».

Τέλος, υπενθύμισε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και που απέρριψε η κ. Αχτσιόγλου, πρότεινε την επαναφορά της προηγούμενης ρύθμισης: η σύνταξη χηρείας να ανέρχεται στο 70% της σύνταξης του θανόντος και να αρθεί η αναστολή ή η διακοπή χορήγησής της βάσει ηλικίας.