Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

συντάξεις χηρείας



Έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Εργασίας για την καταβολή των συντάξεων χηρείας

Με μοναδικό θέμα την εφαρμογή του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις συντάξεις χηρείας και την άμεση καταβολή τους, ο υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη σύσκεψη, παρουσία του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργεί



Μειώσεις της τάξεως του 66% θα φέρει ο επανυπολογισμός στις συντάξεις χηρείας - Πως υπολογίζονται

«Αποδεκατισμό» σημαίνει ο νέος υπολογισμός για τις συντάξεων χηρείας. Φτάνει εως και το 66% της ήδη καταβαλλόμενης σύνταξης.



Στα 384 ευρώ οι συντάξεις χηρείας - Δείτε τι προβλέπει το τελικό σχέδιο

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη βουλή στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών "ρυθμίσεις για την αγορά παιγνίων", θεσμοθετείται ελάχιστο ποσό σύνταξης ύψους 384 ευρώ για τον/την χήρο/χήρα και επιπλέον 384 ευρώ για τα τέκνα, εφόσον ο θανών είχε συμπληρώσει 20 έτη ασφάλισης.



ΔΗ.ΣΥ.: Το Υπουργείο Εργασίας να άρει «την αδικία» και «να επαναφέρει τις συντάξεις χηρείας στο προϊσχύον καθεστώς»

Η βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. κ. Χριστοφιλοπούλου  χαρακτήρισε «απογοητευτικές» τις πληροφορίες για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές σχετικά με τις συντάξεις χηρείας.



Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α. συναντήθηκαν σήμερα η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις ρυθμίσεις που εισάγονται προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.



Συντάξεις Χηρείας: Τι θα συμβεί με τις περικοπές

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσο Πετρόπουλο είχε σήμερα στην Αθήνα ο Σύλλογος Συζύγων Θανόντων Α.Ξ.Ι.Α. για επίλυση του προβλήματος με τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας που δημιούργησε ο λεγόμενος νόμος Κατρούγκαλου.