Τρίτη 02 Ιουλίου 2024 -

Δίκη για την τραγωδία στο Μάτι: Για τις 8 Ιουλίου προσδιορίστηκε η διαδικασία σε δεύτερο βαθμό



Προσδιορίστηκε για τις 8 Ιουλίου να ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την τραγωδία στο Μάτι. Ένα σχεδόν μήνα μετά την έκδοση της πρωτόδικης απόφασης, με την οποία κρίθηκαν ένοχοι 6 από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους και μάλιστα με ποινές εξαγοράσιμες, ολοκληρώθηκε η καθαρογραφή της και ορίστηκε ο προσδιορισμός της δίκης.

Είχε προηγηθεί η παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα προκειμένου να απαλλαγεί από κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση που είχε η πρόεδρος του δικαστηρίου για το μήνα Μάιο ώστε να ολοκληρωθεί ταχύτατα η καθαρογραφή λόγω του κινδύνου παραγραφής των αδικημάτων τα οποία είναι σε βαθμό πλημμελήματος.

Παράλληλα, ασκήθηκε έφεση της πρωτόδικης απόφασης που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Η έφεση στρέφεται κατά του συνόλου της πρωτόδικης απόφασης, όχι μόνο δηλαδή τους καταδικασθέντες σε ποινές μέχρι 5 έτη αλλά και τους 15 αθωωθέντες. Συγκεκριμένα αφορά τις ποινές, στα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν στους καταδικασθέντες αλλά και τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική προς δέκα ευρώ την ημέρα.

Έτσι, στο Εφετείο θα δικαστούν από την αρχή και οι 21 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και ο ηλικιωμένος ο οποίος, αν και είχε εξαιρεθεί από την έφεση της Εισαγγελίας αφού είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών ετών και δεν μπορούσε να κινηθεί δικονομικά η σχετική διαδικασία, κατέθεσε ο ίδιος έφεση για να ξαναδικαστεί.