Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διαμαρτυρία για την παιδεία στη Θεσσαλονίκη



Πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης έκαναν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», η συζήτηση επί των 226 άρθρων του οποίου άρχισε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, στην είσοδο του οποίου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά.

«Θέλουν να ψηφίσουν το νομοσχέδιο που μας αφορά, με εμάς να λείπουμε από τα σχολεία μας για τις διακοπές του Πάσχα! Τόσο «φιλική» με τους μαθητές αποδεικνύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών και επισημαίνεται ότι το «το νομοσχέδιο κάνει το σχολείο ακόμα χειρότερο απ’ ό,τι ήδη είναι, με περισσότερες εξετάσεις, άρα και περισσότερα φροντιστήρια».

«Απόσυρση του νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο και όχι στο νέο ταξικό λύκειο -φροντιστήριο και εξεταστικό κέντρο», ήταν το μήνυμα των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση από τις Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ), που ζητούν «ενιαίο, δωδεκάχρονο, δημόσιο και δωρεάν ποιοτικό σχολείο με όλη τη γνώση για όλα τα παιδιά» όπως διαβάζουμε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.