Σάββατο 11 Μαΐου 2024 -

Απίστευτο πολιτικό παρασκήνιο: Συνεργασία με ΚΚΕ η ΝΔ για να "πέσει" ο Τσίπρας!



Μετά τη συνάντηση με την Φώφη Γενημματά, όπου οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι απαιτείται πολιτική αλλαγή αλλά κράτησαν διακριτούς ρόλους προκειμένου να... υποδεχθούν διαφορές κατηγορίες ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει, σήμερα, τον κύκλο των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τελικός στόχος όχι βέβαια να συμμαχήσει με όλους αλλά, τουλάχιστον, να καταγράψει ότι το αίτημα της Ν.Δ. για προσφυγή στις κάλπες στηρίζεται και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Μάλιστα, πλην του κ. Στ. Θεοδωράκη, με τον οποίο συναντάται σήμερα, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα και με τους Βασίλη Λεβέντη και Δημήτρη Κουτσούμπα, όχι μόνον για να καταγράψει τις, διαφορετικές μεν αλλά συγκλίνουσες ως προς το εκλογικό δια ταύτα, θέσεις τους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για να αποτυπωθεί η ικανότητά του να συνομιλεί με τους πολιτικούς αρχηγούς, ανεξαρτήτως ιδεολογικών διαφορών. Κάτι που σηματοδοτεί και την τακτική που θα ακολουθήσει μετεκλογικά, ως Πρωθυπουργός.

Ως προς τη σημερινή συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη, η Πειραιώς, προφανώς, έχει μεγαλύτερες προσδοκίες συγκριτικά με τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την Φώφη Γενημματά. Το Ποτάμι, εκτός του ότι θεωρείται συγγενικός κομματικός σχηματισμός, βρίσκεται σε σαφώς δυσκολότερη θέση καθώς φυλλορροεί ενώ οι διαβουλεύσεις είτε με το ΠΑΣΟΚ, στο παρελθόν, είτε με την τριπλέτα Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη, τώρα, έρχονται αντιμέτωπες με αδιέξοδα.

Ουδείς, βέβαια, από την Πειραιώς αναμένει τον κ. Θεοδωράκη να πέσει στην αγκαλιά της Ν.Δ. Αν και, ουδόλως, θα τους ενοχλούσε, στο δρόμο προς την κάλπη στελέχη που μένουν ακόμη πιστά στο Ποτάμι να βρίσκονταν στο πλευρό της Ν.Δ. Του κ. Θεοδωράκη μη εξαιρουμένου.