Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

Ανοίγουν τα στόματα και στην τηλεόραση για εκβιασμούς και παρενοχλήσεις



Αρχίζουν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και ψυχολογικούς πολέμους και στον κόσμο της τηλεόρασης.

Μετά την μπόρα που πήρε τον κόσμο του θεάτρου και γενικότερα του θεάματος και όσο ακόμη συνεχίζονται οι αποκαλύψεις, στόματα ετοιμάζονται να ανοίξουν και στην τηλεόραση αλλά γενικότερα στον κόσμο της δημοσιογραφίας για εκβιασμούς, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τιμωρίες και εξευτελισμούς.

 Μετά τις αποκαλύψεις της πρώην δημοσιογράφου του star Μαρίας Κοντολούρη, ομάδα δημοσιογράφων ετοιμάζεται να ξεμπροστιάσει τα άτομα τα οποία την ίδια περιόδο είχαν σπείρει τον πανικό όχι μόνο σε έμπειρους δημοσιογράφους αλλά και σε νέους οι οποίοι είτε έκαναν πρακτική, είτε εργαζόταν σε δελτίο ειδήσεων και σε εκπομπές.

 Πληροφορίες θέλουν αυτά τα άτομα να επικοινωνούν μεταξύ τους για να βρουν τη δύναμη να ανοίξουν αυτό το κεφάλαιο για την ψυχολογική βία στον χώρο της εργασίας τους, έχοντας αποφασίσει να μιλήσουν με ονόματα και για καταστάσεις και μάλιστα για συγκεκριμμένα περιστατικά. 

“Όλοι ήξεραν αλλά κανείς δε μιλούσε, δεν κατήγγειλε γιατί δεν υπήρχαν αυτιά να ακούσουν”, θα καταθέσουν κάποιοι αναφερόμενοι σε στιγμές ψυχαναγκασμού και προσβολών με λεξιλόγιο ντροπιαστικό. 

Άλλοι θα αναφερθούν στο πως ανέβαιναν και πως κατέβαιναν οι καριέρες και με τι ανταλλάγματα ενώ άλλες μαρτυρίες μιλούν δημοσιογραφίνες που βαφτιζόταν δημοσιογραφίνες μέσα σε μια νύχτα έχοντας σκοπό να φέρουν παραδείγματα.

Στόχος είναι να γίνουν γνωστά τα ονόματα τα πρόσωπα τα οποία εξανάγκασαν σε αποχώρηση από την εργασία πολλών εξ αυτών που δεν άντεχαν την καθημερινή κακοποίηση, τις ύβρεις αλλά και τα σεξιστικά σχόλια και ακόμη περισσότερα που φαίνεται ότι έχουν σκοπό να αποκαλύψουν.

Νεαρά κορίτσια θα μιλήσουν και για “πεσίματα” όπως τα ονομάζουν από αυτούς που έκαναν κουμάντο στις ειδήσεις και με θέσεις διοικητικές, μάλιστα.

Μηνύματα στα κινητά, και ντοκουμέντα μπορεί να στηρίξουν τις αποκαλύψεις τους αφού πολλά τέτοια στοιχεία υπάρχουν στα κιτάπια τους.

“Κανείς δε θα σταματήσει τις αποκαλύψεις αυτές αν ανοίξουν τα στόματά μας λέει μια από τις καταγγέλουσες που φαίνεται να καίει γνωστά πρόσωπα της τηλεόρασης σύντομα”