Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Ανδρουλάκης: Στην τραγωδία των Τεμπών συναντάμε το ίδιο μοτίβο – Διαφθορά και συγκάλυψη



Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού και στάθηκε ιδιαίτερα στις αναφορές για το κράτος δικαίου, τις οποίες σχολίασε με βάση τις εξελίξεις στις έρευνες για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε για τη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ, ότι «προχθές, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία συνέδεσε με καθαρό τρόπο το έγκλημα στα Τέμπη με τη μη υλοποίηση του έργου της τηλεδιοίκησης. Στο πόρισμά της το καλοκαίρι περιγράφει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Καραμανλή».

«Ο κ. Μητσοτάκης κάνει ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά. Συναντάμε και σε αυτή την τραγωδία το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη», ανέφερε σε γραπτή δήλωση.

Επίσης, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι βάσει αυτού του πορίσματος, πρότεινε εξαρχής προανακριτική επιτροπή κι άφησε σαφείς αιχμές για την τακτική του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

«Όπως, άλλωστε, έκαναν στο σκάνδαλο του βουλευτή τους, του κ. Πάτση, με τα κόκκινα δάνεια. Όπως, άλλωστε, έκαναν στο “σκάνδαλο των υποκλοπών”. Δυστυχώς, στα χέρια του κ. Μητσοτάκη υποβαθμίζεται το κράτος δικαίου στη χώρα μας», υπογράμμισε στη συνέχεια.