Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024 -

Αμετακίνητοι οι σχεδόν 5.000 πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης



Μπορεί η κυβέρνηση διά στόματος αρκετών στελεχών να διαμηνύει ότι ο Πειραιάς θα αποσυμφορηθεί από τους περίπου 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και αρκετές ημέρες εκεί, ωστόσο τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα!

Οι χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που μένουν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αρνούνται σχεδόν στο σύνολό τους να μεταβούν σε κάποιον κλειστό χώρο φιλοξενίας δημιουργώντας έναν ακόμα πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, αλλά και αρκετά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία τουλιμανιού.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα- ελληνική ακτοφυλακή, στην πύλη Ε-3 βρίσκονται 750 άτομα, στην Ε-1 1500, στην Ε-2 1480 και στην Πέτρινη Αποθήκη 1000.

Στο μεταξύ άφορτο με προορισμό το λιμάνι του Βόλου κατευθύνεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τη Μυτιλήνη. Το πλοίο όταν θα φθάσει στο λιμάνι θα φορτώσει προκάτ οικίσκους τους οποίους θα μεταφέρει στον Πειραιά .

Το πού θα μεταφερθούν οι οικίσκοι δεν έχει διευκρινιστεί, ωστόσο χθες ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο του Συντονιστικού για την Προσφυγική Κρίση ότι, τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμο νέο Κέντρο Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά.

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, από την πλευρά του, επανέλαβε ότι, μέχρι το Πάσχα ο Πειραιάς θα έχει αδειάσει, συμπληρώνοντας ότι, η ίδια προσπάθεια θα γίνει παράλληλα και στην Ειδομένη.