Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024 -

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Έρχονται πολύ θερμές μέρες με 36άρια.



Λίγο πριν κάνει «ποδαρικό» ο Ιούνιος, οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επέλαση καύσωνα που θα κρατήσει τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Μάλιστα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο υδράργυρος θα φτάσει τους 30 βαθμούς ενώ στις 4 Ιουνίου η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου. 

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του στα social media:

«Αν και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες διαφορές μεταξύ των προγνωστικών δεδομένων, παράλληλα έχουμε και πολλά σημεία όπου οι απόψεις τους συγκλίνουν.

  • Έτσι μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας από την Κυριακή και μετά, με το πεδίο των ανέμων να είναι γενικά εξασθενημένο. Οι θαλάσσιες αύρες θα δράσουν ευεργετικά στις παράκτιες περιοχές.
  • Η ζέστη θα κρατήσει μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη. Τα όρια των θερμοκρασιών θα περιγραφούν μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, όπου η προγνωσιμότητα της ατμόσφαιρας είναι καλή. Η Τρίτη και η Τετάρτη θα αξιολογηθούν εκ νέου τις επόμενες ημέρες.

Παρουσιάζονται σε πίνακα οι συγκρίσεις των θερμοκρασιών στη στάθμη των 850hPa και ακολουθεί το βίντεο που παρουσιάζεται η εξέλιξη με βάση το μοντέλο ECMWF και GFS .

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

  1. Σάββατο: 32 με 33 και τοπικά στα ανατολικά 34°C
  2. Κυριακή : 32 με 34 και τοπικά 35°C
  3. Δευτέρα 34 με 35°C στα ηπειρωτικά από Θεσσαλία και νοτιότερα και τοπικά 36°C».