Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του αστυνομικού που δέχθηκε τη φωτοβολίδα – Δίνει μάχη για τη ζωή του



Οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα που έριξαν χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». 

Ο άτυχος αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε ευθεία βολή από όπλο με ναυτική φωτοβολίδα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αμέσως μετά τον τραυματισμό του την περασμένη Πέμπτη, όπου παραμένει διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Να σημειώσουμε ότι ο 18χρονος που παραδέχθηκε ότι έριξε τη φωτοβολίδα είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν, όταν ήταν ανήλικος, καθώς συμμετείχε σε επεισόδια με οπαδικά κίνητρα και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.0

Ο 18χρονος, που ομολόγησε ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, αμέσως μετά μπήκε στο γήπεδο και ενημέρωσε σχετικά τον αδερφό του.

Μάλιστα, την αμέσως επόμενη μέρα «έσβησε» το e-mail του και στη συνέχεια άλλαξε τον αριθμό του κινητού του.

Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος τη Δευτέρα (11.12.2023) ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Για 10 λεπτά έχανε συνεχώς αίμα ο αστυνομικός

Ο 31χρονος αστυνομικός δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή και παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Οι γιατροί τον κρατούν σε καταστολή, ενώ λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Όταν υπάρξει δυνατότητα να τον ξυπνήσουν θα είναι σε θέση να δουν αν έχει υποστεί εγκεφαλικές βλάβες ή όχι και κατά πόσο είναι αναστρέψιμες.

Αυτό, γιατί ο 31χρονος έμεινε 10 λεπτά χάνοντας συνεχώς αίμα, και υπέστη υποξαιμία. Υποξαιμία στον εγκέφαλο σημαίνει πως καταστρέφονται κάποια κύτταρα του εγκεφάλου, καταστρέφονται ζωτικά όργανα και θα πρέπει να δουν όταν τον ξυπνήσουν, πώς έχει η κατάσταση και κατά πόσο είναι αναστρέψιμη η κατάσταση ή όχι.