Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Αίθριος καιρός, αλλά με ισχυρούς ανέμους



Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα Ανατολικά ηπειρωτικά και τη Βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι συννεφιά στα Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά, με πιθανότητα μεμονωμένων βροχοπτώσεων στα Βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μπορόφ και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Το θερμόμετρο θα δείξει έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν 4 με 6 και τοπικά στα Ανατολικά επτά με 8 μποφόρ.

Παροδικές μόνο νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ από ανατολικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Παρόμοιο προβλέπεται να είναι το σκηνικό αύριο, Σάββατο, με γενικά αίθριο καιρό ανά τη χώρα και ισχυρούς ανέμους τοπικά στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία χωρίς αξιολόγη μεταβολή.