Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

δώρο Χριστουγέννων



Καταβολή δώρου Χριστουγέννων σε 1.446 εργαζόμενους, μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Σε 1.446 ανήλθαν οι εργαζόμενοι που έλαβαν δώρο Χριστουγέννων, μετά από παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, εισπράττοντας συνολικά 764.842 ευρώ.



Δώρο Χριστουγέννων 2023: Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος, για να καταβληθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το Δώρο Χριστουγέννων. H ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) μέσα από μια σειρά απαντήσεων σε βασικά ερωτήματα ενημερώνει τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για το δώρο Χριστουγέννων.



Δώρο Χριστουγέννων: Μέχρι πότε καταβάλλεται στον ιδιωτικό τομέα – Πώς υπολογίζεται

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται μια ανάσα μακριά και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αναμένουν να λάβουν το Δώρο Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, όλοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρα εορτών.



Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί το Δώρο Χριστουγέννων – Τι ποσό θα λάβετε

Μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου πρέπει οι εργοδότες να καταβάλλουν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το Δώρο των Χριστουγέννων.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.



Μητσοτάκης: Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο Χριστουγέννων

«Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο Χριστουγέννων στους ιδιωτικούς υπαλλήλους», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, εξηγώντας ότι οι επίμαχες δηλώσεις του αναφέρονταν στην επιδοματική πολιτική και το κοινωνικό μέρισμα του ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για «αισχρά fake news».



Η ιστορία πίσω από τον 13ο μισθό

Το Δώρο Χριστουγέννων είναι ένα χρηματικό βοήθημα, που δίνεται από τον εργοδότη προς τον εργαζόμενο, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων. Συνίσταται σ' έναν ολόκληρο μισθό, κατ’ ανώτατο όριο και καταβάλλεται από τον εργοδότη έως τις 21 Δεκεμβρίου. Συμβάλλει στην ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών και συντελεί στην αύξηση της εμπορικής κίνησης. Είναι γνωστό και ως 13ος μισθός.