Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Το ξανασκέφτεται ο Σταύρος Κοντονής υπό το βάρος του ποδοσφαιρικού grexit



Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ποδοσφαιρικό Grexit αφού το τελεσίγραφο της FIFA προς την ελληνική κυβέρνηση για την επανέναρξη του Κυπέλλου λήγει στις 15 Απριλίου.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν συνδέει την στάση του υφυπουργού με την απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή της ΕΠΟ, η οποία θα εκδικαστεί στις 19 Απριλίου.

Ο Σταύρος Κοντονής, έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει την απόφαση του δικαστηρίου, όμως η FIFA δεν λαμβάνει υπόψη της την παράμετρο αυτή αφού θεωρείται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.  

Καθώς όμως η κλεψύδρα αδειάζει, ο Σταύρος Κοντονής δείχνει τα πρώτα σημάδια διαλλακτικότητας στο θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου Ελλάδας, του στυλ «ναι μεν αλλά».

Απαντώντας σε  ερώτηση στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν ήταν απόλυτος και άφησε να εννοηθεί ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να επανεξεταστεί το θέμα.

Καταρχήν ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει πολιτικές στην κυβέρνηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας» για να  προσθέσει:
 
«Αν όμως με ενέργειες σοβαρές διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και ειρήνη, εμείς θα περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ και τότε μπορούμε να ξαναδούμε το ζήτημα του Κυπέλλου. Αυτό το είπαμε και στις αντιπροσωπείες της FIFA και της UEFA».

Στη συνέχεια  επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ άφησε για μία ακόμη φορά αιχμές  για την ΕΠΟ και τις διεθνείς ομοσπονδίες:

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να καθορίζουν τα δικά τους τεκταινόμενα. Άλλο όμως το αυτοδιοίκητο και άλλο ένα καθεστώς ασυδοσίας. Έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να προσαρμόσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της στα διεθνή δεδομένα της FIFA και της UEFA. Επίσης από τις διεθνείς ομοσπονδίες ζητήσαμε να εποπτεύουν αυτό το έργο. Δυστυχώς ούτε η ΕΠΟ κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε οι διεθνείς ομοσπονδίες ενήργησαν».