Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ρίχνονται στη μάχη των πλέι οφ της Euroleague Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός



Πέρσι τέτοια περίοδο, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έπεφταν στην μάχη των play offs με πλεονέκτημα έδρας, έχοντας κατακτήσει την 3η και την 4η θέση αντίστοιχα.

Φέτος το σκηνικό είναι ακριβώς το ίδιο με μοναδική διαφορά, τους αντιπάλους τους.

Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας (18/4, 21:15) 

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο ΣΕΦ την έκπληξη της φετινής διοργάνωσης, Ζαλγκίρις Κάουνας, φιλοδοξώντας να πάει στο Final 4 για 7η φορά την τελευταία δεκαετία. Η προετοιμασία του Ολυμπιακού αναμένεται δύσκολη, καθώς Τίλι και Πρίντεζης είναι αμφίβολοι, ενώ Στρέλνιεκς και Παπανικολάου πολύ δύσκολα θα προλάβουν το τζάμπολ.

Αντίθετα, οι Λιθουανοί είναι πάνοπλοι, ενώ κατάφεραν να πάρουν και το «κρας τεστ» στο ΣΕΦ, επικρατώντας στην παράταση με 86-85.

Παρ’όλα αυτά ο Ολυμπιακός διαθέτει το μέταλλο της ομάδας που μπορεί να γκρεμίσει τα όνειρα των άπειρων ακόμα παικτών του Γιασκεβίτσιους.

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης (17/4, 21:00)

Τα έξι χρόνια απουσίας του Παναθηναϊκού από Final 4 είναι αρκετά και έχουν προκαλέσει «δίψα» στο «τριφύλλι». Ο Τσάβι Πασκουάλ, κατάφερε και φέτος να δώσει το πλεονέκτημα έδρας στου πράσινους, καπαρώνοντας τη 4η θέση.

Στα νοκ άουτ παιχνίδια, ο Ισπανός τεχνικός θα συναντήσει την παλιά γνώριμη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία αντιμετώπισε ουκ ολίγες φορές την περίοδο που διατέλεσε προπονητής στην Μπαρτσελόνα. Συνεπώς γνωρίζει τόσο τον προπονητή της, Πάμπλο Λάσο, όσο τους παίκτες και την τακτική της.

Οι Ισπανοί, έχουν πολλές απουσίες οι οποίες αποδυναμώνουν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα τους.

Ο μεγάλος άτυχος της περσινής σεζόν, Σέρχιο Γιούλ, παραμένει εκτός, ενώ ο Λάσο δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε τον Καμπάτσο. Αμφίβολη η συμμετοχή του Ράντολφ.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Κίμκι (17/4, 20:00)

Στον «Ρώσικο εμφύλιο» το φαβορί είναι εμφανές. Η ΤΣΣΚΑ έκανε αυτό που περίμεναν όλοι, κυριαρχώντας στην κανονική διάρκεια της Euroleague. Σημειώνοντας  24 νίκες και 6 ήττες, οι Μοσχοβίτες έδειξαν να βρίσκονται εκτός συναγωνισμού. Με τους Ντε Κολό και Φερνάντεθ να οδηγούν την ομάδα μπροστά, η επί 7 φορές κάτοχος του θεσμού, θέτει σοβαρές βάσεις για νέα κατάκτηση της. Μοναδικό μελανό σημείο για την ΤΣΣΚΑ ο τραυματισμός του Κάιλ Χάινς, ο οποίος χάνει την συνέχεια της σεζόν.

Κατακτώντας την 8η θέση, η Κίμκι του Μπαρτζώκα έπεσε στην ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη, κάτι το οποίο «κανείς δεν ήθελε» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο 52χρονος τεχνικός. Με τον Άλεχ Σβέντ να διανύει καταπληκτική χρονιά, η Κίμκι βασίζεται πάνω του για να αποσπάσει μια νίκη στα νοκ άουτ παιχνίδια.

 

Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια (18/4, 20:15)

Η κάτοχος του θεσμού, Φενέρμπαχτσε, κατάφερε να πάρει την 2η θέση στην κανονική διάρκεια (21-9) ανεβάζοντας την απόδοση της στο δεύτερο μισό. Αν και η Μπασκόνια έρχεται με «άγριες διαθέσεις», οι Τούρκοι είναι αυτοί που θα έχουν το πάνω χέρι. Παρά την ήττα την τελευταία αγωνιστική από την αδιάφορη Μάλαγα, ο παίκτες του Ομπράντοβιτς έχουν την ποιότητα να επικρατήσουν των Βάσκων.

Από την άλλη, η Μπασκόνια κατόρθωσε να μπει στα πλει οφ (16-14), σημειώνοντας 5 νίκες στις τελευταίες 6 αναμετρήσεις. Με κορυφαίο τον Τόκο Σενγκέλια, οι Ισπανοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο απέναντι στην Φενέρ, με τις ελπίδες για πρόκριση να είναι λίγες.

Σημαντική απουσία για τους Βάσκους θα είναι ο Τζέισον Γκρέιντζερ, καθώς ο Ουρουγουανός ταλαιπωρείται από τραυματισμό στον αστράγαλο και θα χάσει τα δύο πρώτα παιχνίδια με την Φενέρμπαχτσε.

EUROLEAGUE – ΠΛΕΙ ΟΦ 2017-18

1οι ΑΓΩΝΕΣ (17-18/4/2018)

Τρίτη, 17 Απριλίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21:15
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία) 20:00

Τετάρτη, 18 Απριλίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:15
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:15

2οι ΑΓΩΝΕΣ (19-20/4/2018)

Πέμπτη, 19 Απριλίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21:15
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία) 20:00

Παρασκευή, 20 Απριλίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:15
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:45