Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

To πρώτο βήμα για τους «8» του Europa League θέλει (22:05) ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπεσίκτας



Το πρώτο του παιχνίδι με την Μπεσίκτας δίνει απόψε ο Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Europa League (22:05, CosmoteSport 2). 

Στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά κάτι ανάλογο στην ιστορία τους μέσα στο Μάρτιο. 

Δύο φορές, το 1999 με τη Γιουβέντους και το 2012 με την Μέταλιστα, έφτασαν κοντά στην επίτευξη του στόχου τους, αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες επί των Τούρκων, ύστερα από την πρόκριση επί της Οσμανλίσπορ και τη μεγάλη νίκη επί της Γαλατασαράι στη Ριζούπολη. 

Μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και τα όσα δήλωσε ο Πάουλο Μπέντο, υπήρξαν ανακατατάξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα με την απομάκρυνση του Πορτογάλου και την «προαγωγή» του Βασίλη Βούζα από την ομάδα Νέων του συλλόγου. 

Οι παίκτες περιμένουν τη στήριξη του κόσμου, ώστε να καταφέρουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την προημιτελική φάση του Europa League. Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Έλληνας προπονητής αναμένεται να διατηρήσει τον Λεάλι κάτω από τα δοκάρια. 

Την τετράδα στην άμυνα – από δεξιά προς αριστερά – θα αποτελέσουν οι Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος και Ντε Λα Μπέγια. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής επανέρχεται ο Καμπιάσο και δίπλα του θα παίξει ο Ρομανό, με τους Μανθάτη και Ελιουνούσι στα άκρα της επίθεσης. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Φορτούνης με τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή. 

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Ανδρούτσος, Καρντόσο, Σισοκό, Μάριν, Μαρτίνς, Νικολάου και Ντα Κόστα. Εκτός έμειναν οι Βιάνα, Σεμπά και Καπίνο. 

Στο απέναντι στρατόπεδο, οι Τούρκοι θα παραταχθούν με 4-2-3-1 από τον Σενιόλ Γκιουνές. Οι έντεκα βασικοί πιθανότατα θα είναι οι Φάμπρι, Γκιονούλ, Μαρσέλο, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσιντσον, Οζιακοπυ, Κουαρέσμα, Ταλίσκα, Μπάμπελ και Αμπουμπακάρ.